Kampreferat: FCK vs. Vib

Hjemmeholdet vandt på Brøndby Stadion!

Normalt ville denne overskrift være meget ubehagelig, når vi har besøgt Brøndby Stadion. Det er den dog ikke denne gang - PARKEN var optaget, og F.C. København havde flyttet hjemmebanen til Brøndby for at møde Viborg FF.

Kampen blev ikke den store intense affære, men nærkampe var der nok af. F.C. København startede første halvleg bedst med et par gode hjørnespark og nogle forsøg udefra - dog uden noget af det førte til de helt oplagte målchancer.

Viborg kom mere med som halvlegen skred frem. Anført af en oplagt Steffen Højer begyndte deres angrebsspil at vise lidt tænder. Det førte da også til en chance ved Højer, der dog skød lige på Thomas Myhre.

F.C. København havde Niclas Jensen med igen efter karantæne og sammen med resten af forsvaret lukkede han af for eventuelle begyndende Viborg-angreb.

Anden halvleg startede som lyn og torden. Fem minutter inde i halvlegen fik FCK lagt et solidt pres på Viborgs bageste kæde, og mens Heine Fernandez dækkede sin bold godt inde i straffesparkfeltet, prøvede Alex Nørlund at sparke den væk. Og i stedet for at ramme bolden, ramte han  flere gange Heines ben, så han til sidst mistede balancen, og dommer Jan Hald dømte korrekt straffespark.

Heine Fernandez sparkede selv og scorede sikkert mod sine gamle holdkammerater.

Det tvang Viborg længere frem på banen, og de kom da også frem til to store chancer, som begge blev brændt af Søren Frederiksen. Ellers havde FCKs forsvar som sædvanlig styr på tingene, og selv om Viborg gjorde alt hvad de kunne for at komme rundt om Jacob Laursen og Co., var der intet der røg igennem.

I slutminutterne satsede Viborg alt, og målmand Arek Onyszko løb med op på hjørnespark uden det dog blev til andet end et kontraangreb til FCK, som Zuma med lidt mere koldblodighed havde udnyttet til at lukke kampen.

Men 1-0 blev det altså, og kombineret med Silkeborgs nederlag betyder det faktisk, at vi selv kan afgøre, hvor mesterskabet skal hen i år. Hvis vi vinder resten af vores kampe - ja så er der ingen tvivl (med mindre FCM og SIF scorer en hulens masse mål) - så er vi Danmarksmestre!