Kampreferat: FCM vs. FCK

Drama og en hel del flot spil

Der var drama og en hel del flot spil, da københavnerne var tilbage i det midtjyske og klar til revanche efter 1-0 nederlaget til nyoprykkerne FC Midtjylland i august.

Todi Jónsson var tilbage og med fra starten, men ellers var holdet uændret i forhold til 4-0 sejren over AGF. De første 20 minutter var taktisk præget med en regulær stillingskrig på midtbanen, hvor Solbakken, Donatas og Lønstrup for en gang skyld havde det svært mod en velspillende Thomas Thomasberg og specielt K. Møller Pedersen på venstre side, der lavede mange farlige løb. Kampen åbnede sig efter en halv time, og der opstod chancer i begge ender. Først et langt skud fra FCM som Rune Pedersen klarede uden problemer og bagefter skød Pascal Simpson forbi målet efter han havde kæmpet sig gennem FCMs forsvar.

FCK spillede bedst i første halvleg, hvor bl.a. Todi og Zuma havde store chancer, men holdet manglede generelt den afgørende skarphed inde i og omkring straffesparksfeltet. Ulverne spillede til gengæld pænt fodbold uden på noget tidspunkt at være farlige. Kampen tog en gevaldig drejning, da Rune Pedersen kom til sparke ved siden af bolden i en upresset situation, og Mogens Laursen trillede bolden i nettet til en ufortjent 1-0 føring til FCM efter 35 minutter.

Kampen gik op i gear i en spændende og medrivende anden halvleg. FCK startede som lyn og torden. Inden for de første 10 minutter af anden halvleg ramte Pascal Simpson og Todi (man of the match) overliggeren og københavnerne var farlige hver gang de kom frem på banen. I det 65. minut opstod en af kampens mest omdiskuterede situationer. Christian Lønstrup blev fældet på kanten af det lille felt og alle - inkl 3+ seere - så at det lignede et klart straffespark. Dommer Johnny Røns var ikke enig, og mens FCK-spillerne stod uforståelige og ventede på dommerens afgørelse, løb 7 FCMere op i den anden ende af banen, og Mogens Laursen scorede sit andet mål mod en sagesløs Rune Pedersen. 2-0 til ulverne - et helt forkert billede af kampens forløb. Men kampen var ikke forbi…

4 minutter efter Midtjyllands scoring til 2-0 fik FCK et frispark lige uden for feltet. Ståle Solbakken skød et smukt frisparksmål, og FCK var tilbage i kampen. De sidste 20 minutter indeholdt topunderhodning for tilskuerne. Thomas Rytter fik sit andet gule kort for…. ja, det må dommeren Johnny Røn forklare! I en kamp med meget fair-play var det lidt trist, at Rytter skulle blive vist ud for en tackling, hvor han prøvede ikke at ramme modstanderen!

10 mod 11 men det var stadigvæk FCK, der dominerede mod et FCM hold der satsede mest på kontrachancer. Det var Brattbakk der satte punktum på et flot FCK-comeback med et delikat spark hen over Peter Skov-Jensen i FCMs mål - 2-2. Spillet forsatte med at være meget vekslende, men i de sidste minutter var det som om begge hold var tilfredse med det ene point.

Københavnere kom tilbage fra 2-0 til 2-2 og igen understregede den fightervilje der kendertegner ”det ny FCK". Med lidt mere skarphed og held foran målet burde vi havde vundet kampen, på den anden side kan man ikke brokke sig over at være bagud 2-0 på udebane mod et tophold med 20 minutter tilbage og score 2 gange med kun 10 mænd.