Kampreferat: FCK vs. Vib

Debutantmål, da FCK vandt årtusindets sidste kamp

Ved denne den sidste kamp i det gamle årtusinde sagde F.C. Københavns fans farvel til to af de personer, der har været med til at forme klubben. Det var topscoreren gennem tiden, Lars Højer, som havde annonceret sin afsked og heldigvis var blevet klar til at spille og derfor fik den sidste halve time; og det var hjælpetræner Bjarne Hansen, der tog afsked for fremover at træne Silkeborg.

Dagens FCK-hold var stærkt præget af unge spillere. I forsvaret afløste Kofi Dakinah karantænetamte Kim Madsen, og i angrebet spillede debutanten Mads Kjøller Westh sammen med Clement Cliford.

Efter en afventende start var det FCK, der efter et lille kvarter var ved at score, da Todi Jónsson ramte stolpen med et direkte frispark.

Fem minutter senere kunne Viborg til gengæld bringe sig foran, da Morten Poulsen viste hvorfor han i dagene inden kampen var blevet kåret til 'efterårets spiller' i ligaen. Han tog et lynhurtigt sprint på højre kant og blev fældet - derefter tog han selv frisparket og fandt hovedet på Palle Sørensen, som udækket kunne score fra nært hold.

Herefter styrede Viborg kampen totalt, og FCK lavede mange uprovokerede fejl. Holdet blev først og fremmest reddet af, at Dakinah og Bo Svensson var meget stærkt spillende og helt markerede Heine Fernandez og Hans Eklund ud af kampen.

Mod spillets fordeling fik FCK udlignet i sidste minut, da Niclas Jensen elegant løftede bolden frem til Todi, der på midten fandt Kjøller Westh som scorede med et hovedstød op i nettaget. Et flot mål i en perfekt debut for ynglingespilleren.

Ti minutter inde i anden halvleg stod Diego Tur fri ved et hjørnespark og skød lige på målmanden Arek Onyszko.

Herefter var det Lars Højers tur til at stjæle scenen, han blev sat på banen til et utroligt bifald fra hele Parken.

FCK havde nu overtaget i kampen og kom til store chancer ved det nydannede angrebspar Thorninger og Kjøller Westh. Bolden var endda i nettet efter et smukt angreb, hvor Højer med hælen fandt Yüsüf Öztürk, der spillede Kjøller Westh helt fri - han scorede, men linievogteren mente, at han var offside.

Målet kom alligevel, og det var lige så flot: efter et hjørnespark ramte Michael Mio ved siden af bolden, der havnede hos Todi Jónsson; Todi lagde sig bagover og saksesparkede den i mål.

Den sidste chance gik til Lars Højer, der fik et frispark på kanten af feltet og skød hårdt og fladt - men Onyszko reddede i fin stil.

Herefter blev Højer hyldet, først foran C-tribunen, og bagefter på Carlsberg Corner hvor FCK's fans tog afsked med Parken for sidste gang i år.