Kampreferat: FCK vs. AaB

Ærgerligt hjemmenederlag mod mestrene

For første gang skulle der spilles på Parkens nye græs, og de mange tilskuere fik en flot kamp på en perfekt bane at se. Desuden så de et nederlag til FCK mod danmarksmestrene, et 0-2-nederlag som bestemt ikke reflekterer kampens udvikling særlig godt.

De første 20-25 minutter blev totalt domineret af et yderst velspillende FCK-hold, hvis farligste chance tilfaldt Niclas Jensen, der på et direkte frispark tvang AaB-keeper Jimmy Nielsen ud i en flot redning.

Efter 20 minutter lykkedes det endelig at score - troede de fleste tilstedeværende. En bold blev stukket i dybden til Todi Jónsson, der spillede den ind foran, hvor AaB's back Jakob Krüger blev presset af Yüsüf Öztürk og fik skubbet bolden i sit eget mål. Uvist hvorfor annullerede dommer Fisker målet - muligvis var det fordi Todi skulle have brugt hånden i sekunderne før.

Ganske kort efter den annullerede scoring kom FCK så bagud, da en lang bold blev headet videre af Frank Strandli, der headede bolden videre til den hurtige ester Andres Oper. Oper lobbede bolden flot i mål, en scoring som lignede offside, men som faktisk var ganske korrekt.

I halvlegens slutning kom Michael Stensgaard til skade, da han fik en modstanders støvle i hovedet. Kort efter ramte AaB'erne stolpen, da den groggy Stensgaard kom på mellemhånd. Derefter sluttede en første halvleg, der trods stillingen havde været præget af FCK og en velspillende Chr. Lønstrup, der fik comeback.

I pausen blev den nye litauiske midtbanespiller Donatas Vencevicius præsenteret for FCK's fans, der gav ham en formidabelt flot modtagelse.

Også i anden halvleg var det FCK, der styrede spillet, men det lykkedes ikke at få scoret - til gengæld lykkedes det at holde AaB helt væk fra chancer indtil allersidste minut, hvor en lidt for kort tilbagelægning fra Carsten Hemmingsen til reservemålmand Karim Zaza blev opsnappet af Søren Frederiksen, der scorede. Kort forinden var anfører Michael Mio blevet vist ud efter at have fået sin anden advarsel for en for hård tackling.

Skal kampen opsummeres kort, så var det FCK der spillede klart bedst, men AaB, der klogt forsvarede sig og slog kontra på de rigtige øjeblikke.

Efter kampen kunne man for første gang besøge Carlsberg Corner under Nedre C-tribune - her indviede Den Gale Pose den nye scene.