Kampreferat: AaB vs. FCK

Forårets kamp!

I en kamp, der simpelthen havde det hele, var F.C. København to gange i front på Aalborg Stadion, men takket være to mål af det norske energibundt Ståle Solbakken kunne nordjyderne alligevel trække sig tilbage med en 4-3-sejr og dermed overtage 1. pladsen fra Brøndby.

I lange perioder af kampen lignede det ellers sæsonens blot andet nederlag for nordjyderne for øjnene af 12.524 tilskuere på Aalborg Stadion, og undervejs blev de vidner til en underholdende, velspillet og dramatisk affære, der altså set med de lokale rød-hvide-briller også fik den "rigtige vinder".

Allerede efter 3 minutter kunne de mange fremmødte dog se den  velkendte Lars Højer-specialitet, da han sendte et frispark i nettet bag en ikke helt uskyldig Jimmy Nielsen, der stod lidt fejlplaceret i den situation. Hjemmeholdet kom sig dog hurtigt over chokstarten og med en solid vestenvind i ryggen skyllede angrebene ned mod det københavnske forsvar, der savnede en influenza-ramt Christian Lønstrup og i stedet havde Piotr Haren liggende centralt mellem Rytter og Tur.

Efter en halv time kom den logiske udligning, da Ståle Solbakken forlængede et langt indkast fra Brian Priske, og Jens Jessen kunne fejre sit 200-kamps-jubilæum med at ekspedere bolden over stregen. Inden pausen blev det 2-1 ved Jozo Matovac efter at Piotr Haren havde afværget et hovedstød fra Frank Strandli på målstregen.

Efter pausen kom løverne dog flot igen, og efter fem minutters spil ramte Niclas Jensen overliggeren. Efter en halv snes minutter fandt han dog netmaskerne og kvitterede til 2-2 fra nært hold efter at Diego Tur havde headet et Brian Laudrup-hjørne videre. Og kun fem minutter senere blev der stille i Aalborg, da Laudrup fandt Todi Jónsson fra baglinien, og færingen flugtede bolden i nettet til københavnsk 3-2-føring.

AaB var dog langt fra slået ud, selv om Peter Nielsen var ved at øge til 4-2 efter fint forarbejde af Laudrup. Og med et kvarter igen faldt udligningen, da Ståle Solbakken helflugtede et Priske-hjørne ind bag Karim Zaza. Og bare fire minutter senere vendte kampen helt rundt igen, da indskiftede David Nielsen fældede Solbakken lige uden for feltet, og på det efterfølgende frispark lavede nordmanden en "ægte Højer" og kanonerede kuglen op i trekanten til 4-3.

Dermed faldt alle nordjydernes scoringer efter dødbolde, men derudover var der fysikken til forskel på de to mandskaber. Gæsterne kunne dog se tilbage på en rigtig god indsats, hvor man især efter pausen fik vist både flot og effektiv fodbold. Med sejren topper AaB tabellen med 52 point inden de sidste syv spillerunder, mens Byens Hold på 5. pladsen har 38 point og nu hele 12 point op til AB på den 3. plads, der er det nærmeste adgangskort til europæisk fodbold næste år.