Kampreferat: FCK vs. Vej

Nyt nederlag til løverne

Med Kim Brink ved roret i stedet for Christian Andersen løb F.C. København ind i en ny skuffelse efter forårspremieren i Brøndby, da Vejle  - på en scoring efter blot 2 minutter - sikrede sig alle tre point i PARKEN, hvor Carsten Hemmingsen tilmed så rødt.

Der var lagt op til en "ny start" efter Christian Andersens afgang i ugens løb, og Kim Brink havde valgt en 4-3-3-formation i stedet for Andersens 3-5-2. Det gav forårsdebut til Piotr Haren og 200-kamps-jubilar Michael Mio Nielsen i det centrale forsvar, og på midten var Henrik Larsen uden for til fordel for Lars Højer. Desuden var David Nielsen med i angrebet i stedet for kantspilleren Martin Biil Larsen.

Det blev dog ikke den ønskede "ny start", men tværtimod "den værst tænkelige start", da vejlenserne bragte sig i spidsen efter bare to minutters spil ved Claus Frandsen.

Om det var overgangen til at spille 4-3-3 i stedet for 3-5-2 skal være usagt, men i hvert fald virkede det som om hjemmeholdets spil og spillere var mærket af den megen polemik, der har været omkring trænerskiftet.

Vejle stillede sig naturligvis langt tilbage efter den tidlige føring og med kamp og fight holdt man hjemmeholdets angribere væk fra farligheder. Blandt andet fordi gæsterne samtidig spillede sine kontrakort fornuftigt, når de bød sig, og dermed tvang FCK'erne til ikke at satse hele butikken for ikke at komme bagud med 0-2.

Mest farligt blev det derfor omkring dødbold-situationer, men det blev aldrig til de helt åbne chancer mod det velorganiserede Vejle-mandskab.

Mod slutningen af kampen indkasserede Carsten Hemmingsen et direkte rødt kort for at spytte efter Vejls Klaus Eskildsen og kan dermed se frem til formentlig tre spilledages karantæne plus en klækkelig intern bøde for sin usportslige optræden.