Om dagens svenske modstander

F.C. København har mødt lørdagens modstandere otte gange, men hele syv af dem har været træningskampe. Kun en enkelt gang har Helsingborgs IF været modstander i en reel turnering, det var tilbage i marts 2007, hvor F.C. København mødte svenskerne i semifinalen i Royal League.

Af Jan Eliassen
Kampen i 2007 blev spillet i PARKEN, og de 5.892 tilskuere skulle blot vente seks minutter før Fredrik Bergland havde bragt F.C. København foran 1-0, og selvsamme Berglund øgede til 2-0 efter et kvarters spil. Det lykkedes for Heldingborgs IF at få reduceret til 2-1 blot et par minutter efter Berglunds andet mål.

Om end det svenske mål blev sat ind efter et kiks af Jesper Christiansen, så var det ikke noget der rystede hjemmeholdet, for Løverne fortsatte presset, hvilket blandt andet førte til et straffespark, som dog blev misbrugt af Ailton – men brasilianeren revancherede sig et par minutter senere, da han snittede et frispark fra Oscar Wendt i netmaskerne.

Der blev ikke scoret mere – og dermed var Løverne i deres tredje Royal League finale, en finale der desværre ikke endte med sejr til F.C. København.

Kort om Helsingborgs IF 
Helsingborgs IF er stiftet tilbage i 1907, og var en af de svenske klubber der var med til at stifte svenskernes bedste fodboldrække, Allsvenskan.

Klubben har vundet fem svenske mesterskaber. Tre af mesterskaberne er vundet for mange år siden, i perioden 1932-1941, den fjerde titel blev vundet i 1999, mens den femte og seneste titel blev vundet i 2011. Udover de fem mesterskaber vandt Helsingborgs IF også Allsvenskan i 1928/29 og 1929/30, men dengang var det ikke lig med et svensk mesterskab.

Helsingborgs IF er den seneste svenske klub til at være med i gruppespillet i UEFA Champions League. Mesterskabet i 1999 betød at de fik mulighed for at kvalificere sig til 2000/01 udgaven af Champions League, og her eliminerede de selveste Inter i 3. kvalifikationsrunde. I selve gruppespillet sluttede Helsigborgs IF sidst i gruppen med fem point. De øvrige tre hold i gruppen var Bayern München, Paris Saint-Germain og Rosenborg BK.

Udover de fem svenske mesterskaber, så har Helsingborgs IF vundet den svenske pokaltitel fem gange, seneste i 2011, hvor det altså blev til en svensk dobbel.

I den forgangne sæson sluttede Helsingborgs IF på en 6. plads i Allsvenskan med 50 point. Det var seks point efter Malmö FF på 3. pladsen og ni point efter de svenske mestre fra Elfsborg.