F.C. København til tops

Ørestadsholdet viste klassen i Sverige, da de slog Halmstad med hele 4-0 efter en målløs første halvleg. Sejren betød, at F.C. København vandt førstepladsen tilbage i turneringen.

Kampen blev spillet på en noget vindblæst bane et pænt stykke fra Halmstads stadion Örjans Vall, som får lagt nyt græs for tiden. Samtidig var banen noget knoldet, og det blev ikke altid skønspil, man så, men FCK-indsatsen var fuldt godkendt, og alle holdt klassen.

Holdet stillede op sådan: Karim Zaza - Piotr Haren, Sladan Peric, Rocky Schmücker, Niclas Jensen - Mikkel Linnet, Carsten Hemmingsen (anfører) - Thomas Thorninger, Thomas Kjærbye, Martin Biil Larsen - Will Orben.

I den første halve time var der ikke meget at berette om, udover et par brændte chancer til bl.a. Thomas Thorninger, der skød over fra nært hold. Også Will Orben brændte em større chance i en periode, der mest var præget af et meget usikkert dommerteam, der kun havde erfaring fra lokalserieplan.

Halmstad havde en stor chance efter en halv times spil, men deres angriber afsluttede svagt og fladt på Zaza, der ikke havde de store problemer. Herefter var det kun København, der var på banen, og Thomas Thorninger var meget tæt på, da han helt fri skød på højre stolpe. Thorninger havde endnu en chance fra cirka en meters afstand, som han ikke kunne få tåen på.

Til sidst i halvlegen lagde Niclas Jensen et flot indlæg, der passerede til højre side, hvor Piotr Haren skød på overliggeren. På returen lykkedes det så Thomas Thorninger at score, men trods FCK-holdets vilde protester annullerede dommeren målet, da Thorninger skulle have været offside da Haren skød.

Efter fem minutter af anden halvleg scorede F.C. København endelig, og det var en lidt tilfældig begivenhed, hvor Mikkel Linnet skød langt ude fra, og bolden på vejen ind ramte den nyindskiftede Mads Kjøller Westh og snød keeperen.

Nu var det en væsentlig mere underholdende kamp, på en stadig koldere idærtsplads. Der blev rokeret en anelse om - som nævnt var Westh på banen og lå som forreste mand, mens også Yüsüf Öztürk var kommet ind i pausen og spillede højre back.

Midt i halvlegen scorede Will Orben smart og elegant til 0-2, da Thomas Kjærbye havde lagt et indlæg fra venstre. Først chippede han bolden over en back og siden, lige så flot, over målmanden.

Det tredie mål kom efter en halv time, da Mads Kjøller Westh spillede en flot diagonalpasning i fødderne på Piotr Haren, der kom til baglinien og fandt Thomas Kjærbye foran mål. Det så ud som om at Kjærbye prikkede den i mål, men efter kampen sagde han, at det faktisk var et selvmål af den svenske back foran ham. I alle tilfælde må Kjærbye få æren for at have presset ham til selvmålet.

Både Piotr Haren og Thomas Thorninger var på dette tidspunkt tilbage på banen efter at have været taget ud i pausen - det er en af fordelene ved privat arrangerede turneringer! Den sidste reserve kom ind med et kvarter tilbage af kampen; der var Robert Bucejka, der gik ind på en uvant plads som venstre wing.

Slutningen af kampen blev en anelse komisk, da Halmstads målmand slog sig og måtte udgå. Man satte i stedet en markspiller på mål, og han var ikke meget større end en vandflaske - samtidig var han så meget markspiller, at han stort set ikke opholdt sig inde i straffesparksfeltet. Kun få sekunder efter udskiftningen betød det, at Mikkel Linnet tog chancen fra 40 meter; bolden hoppede foran målet, og det lykkedes med møje og besvær den lillebitte målmand at nå op til den inden den gik ind i krogen.

Til sidst blev der begået straffe mod Mads Kjøller Westh, og det blev Karim Zaza, der skulle tage det. Han skød hårdt og ramte målmanden, snarere end at denne reddede skuddet - måske forvirret af, at den klejne keeper sprintede frem og tilbage på linien. Men åbenbart var en eller flere Halmstadspillere løbet ind i feltet før skuddet, så Karim fik endnu et forsøg. Denne gang scorede han sikkert.

Det endte 0-4, og der var mange fine indsatser på FCK-holdet. Skal man fremhæve enkelte kunne det være Sladan Peric, midterforsvareren, der spillede meget solidt - Will Orben, der arbejdede godt og scorede et flot mål - Thomas Kjærbye, der gjorde både gjorde det godt på fløjen og midten som hængende angriber - og Mads Kjøller Westh, der viste sin klass umiddelbart og må være klar til at sidde på bænken mod Vejle søndag.

F.C. København fører nu som nævnt Ørestad Cup, med 24 point for 11 kampe og en målscore på 28-12. Nr. to i turneringen er Trelleborg, 22 point for 12 kampe, og nr. tre er Brøndby med 19 point for 11 kampe.