F.C. København køber Jacob Laursen

F.C. København og Derby County er blevet enige om salget af Jacob Laursen til F.C. København, og den forhenværende Derby-anfører færdigforhandler kontrakten i aften og slutter sig formentlig allerede til F.C. Københavns spillertrup ved træningen på KBs anlæg torsdag formiddag kl. 10.00.

28-årige Jacob begyndte sin karriere på divisionsplan i Vejle, men det var først og fremmest i Silkeborg IF, at han gjorde sit navn bekendt for fodbold-Danmark. Han var en solid og stærk forsvarsspiller på det hold, der i 1994 vandt det danske mesterskab for første gang i klubbens historie, i øvrigt ved at liste forbi F.C. København i allersidste spillerunde.

I januar 1995 gjorde Jacob Laursen sin første optræden på det danske A-landshold, efter at have spillet 24 kampe for U/21-landsholdet.

Det er i alt blevet til 25 A-landskampe for Jacob Laursen, den sidste i november sidste år.

Succesen på Silkeborgs hold førte til en kontrakt med Derby County, hvor han siden 1996 har været en meget stabil klippe i forsvaret. Laursens status understreges af, at han i en længere periode var anfører for Derby, samt at Pride Park-klubbens fans valgte ham til sidste sæsons bedste spiller.

Derbys manager Jim Smith har i denne uge sagt til skysports.com: ”Jacob har altid leveret gode indsatser for klubben, og derfor gør vi det let for ham at skifte klub. Han er muligvis mit bedste indkøb nogensinde”.

/nsm