Pressen skrev

B.T.:

BEOGRAD: Hvis FC København har en Holger Danske, må det være 35-årige Heine Fernandez. Når det ser mest sort ud, skal man bare kalde på ham. Så klarer han paragrafferne.

Det ville have været en total nedtur, hvis vi var røget ud her, så derfor lettede det selvfølgelig, da jeg fik scoret det første mål. Da vidste jeg, at vi var videre. Gassen gik også af dem ved den scoring,« siger Heine Fernandez.
Træner Hans Backe roste også sin angriber, som han på intet tidspunkt overvejede at skifte ud, selvom Fernandez var mere eller mindre usynlig i de første 75 minutter.
»Han er en dødensfarlig boksspiller, som netop har det med at slå til i de situationer. Det er klasse at lave fire mål i to UEFA-kampe,« roste Hans Backe.


Ekstra Bladet:

FC København skulle grueligt meget igennem før deltagelsen i anden runde var en realitet.

Først lagde københavnerne ud med aggressivt spil i kampens start, der resulterede i store chancer til Sibusiso Zuma, Morten Bisgaard og Thomas Thorninger.




Onside.dk:

FC København var torsdag tæt på at blamere dansk klubfodbold, da de i jugoslaviske Obelic var ved at sætte deres 2-0 føring fra den første kamp i Parken over styr.

Københavneren skal dog roses for at komme flot igen, da det så allersortest ud.

Men så er det jo heldigt, at de har Heine Fernandez. Veteranen headede et kvarter før tid et Carsten Fredgaard indlæg i nettet, og i den anden ende af banen må Magnus Kihlstedt have været en af de gladeste spillere.

Herefter skulle jugoslaverne score to gange yderligere for at gå videre.

Det kunne de ikke, og i stedet kunne Heine Fernandez omsætte endnu et godt Fredgaard-indlæg til kampens resultat 2-2.

Det sidste mål var ligeledes vigtigt for dansk fodbold generelt, da det gav et vigtigt point på UEFA-kontoen.

Så FCK endte faktisk med at gøre det stik modsatte af at blamere dansk fodbold.



Jyllands Posten:

At de danske mestre overhovedet kom så langt ud forekommer utroligt, når modstandernes styrke i den første kamp tages i betragtning. For en uge siden var jugoslaverne intet andet end en tandløs og primitiv kopi af det normalt så charmerende fodboldspil leveret på de kanter.
FC København kunne da også kun bebrejde sig selv, at forspringet blev holdt nede på to mål før returkampen, og som gårsdagens kamp skred frem, så udsigterne for den videre deltagelse pludselige ikke så lyse ud.

FCK gik videre med en samlet score på 4-2, men hvis ikke indstillingen bliver bedre, kan anden runde meget vel blive den sidste.



Berlingske Tidende:

FC Københavns nye træner Hans Backe er efter tre kampe i klubben fortsat ubesejret, og hans mandskab er videre til anden runde i UEFA Cup.
Men bortset fra resultatet var det meget vanskeligt at finde det positive i de danske mestres 2-2 opgør torsdag mod FK Obilic.
»Du skal bløde i en Europa Cup-kamp. Det er ikke en undskyldning, men vi skal finde ud af, hvordan vi håndterer det her. Vi skal finde frem til spilleglæden og blive et levende hold, der træner på en sjov måde, så det hele ikke kun bliver taktisk,« siger Hans Backe.

Den alvorlige brøler fra målmand Magnus Kihlstedt, der forærede scoringen til 2-0, bekymrede til gengæld ikke Hans Backe synderligt.
»Individuelle fejl kan du aldrig undgå. Om 2000 år vil de stadig være der. Magnus har spillet tre kampe i den tid, jeg har været træner i FCK. I den første kamp mod Obilic spillede han en stor kamp, og det gjorde han også i Aalborg, så jeg har ikke tænkt mig at pille ham af holdet. Han står også mod Lyngby på søndag,« sagde Hans Backe.