Pressen skrev

B.T.:

?Han havde set en kollektiv toppræstation af sit nysammensatte hold, og selvom Zuma og Bisgaard med hver to scoringer stjal en del af opmærksomheden, var svenskeren godt klar over, at den centrale del af FCKs midtbane med norske Erik Mykland og danske Christian Poulsen havde en stor aktie i den fornemme FCK-sejr.
De to satte sig fra start på midtbanen. Med Mykland som den inspiratoren med de tekniske detaljer på et højt niveau og med Poulsen som den solide, stabile faktor trådte de to for alvor i karakter, og gav de mere end 12.000 FCK-tilhængere drømme om nyt guld til sommer.
På tirsdag er der udtagelse til landskampen mod Irland, og Christian Poulsen må være et endog meget varmt emne til Morten Olsens trup.
»Jeg har fuld tillid til, at Morten selv kan pege sine folk ud. Men Christians indsats i dag var i særklasse. Jeg er imponeret over ham. Det må jeg sige,« siger en beundrende Hans Backe.
Det var da også den kommende Schalke-spiller, der efter en flot 1-2 kombination åbnede for FCK-løjerne, da han fra en spids vinkel gjorde det til 1-0 10 minutter før pausen.
Indtil da havde Esbjerg ellers været godt med, men Poulsen-målet og ikke mindst de to hurtige scoringer efter pausen fik gæsternes spil til at kollapse. Anført af Poulsen og Mykland tromlede FCK henover et mere og mere desillusioneret Esbjerg-hold.
»Jeg synes Erik og jeg havde styr på det centralt. Mykland går lidt mere ned og tager del i det opbyggende, mens jeg mere skal støtte angriberne. Jeg synes vi allerede har en god indbyrdes forståelse, og det er blevet bedre fra kamp til kamp. Og i dag synes jeg, det var tæt på at være optimalt.?


Ekstra Bladet:

Esbjergs cheftræner Viggo Jensen ligner ofte en tordensky, når hans hold har tabt, men selv han måtte overgive sig efter FCK's forrygende opvisning i Parken.

- Fodbold handler om den næste kamp, og derfor valgte jeg ikke at sige noget til spillerne efter kampen, kom det med et glimt i øjet fra Viggo Jensen.

- Det var ikke så smart, at vi lukkede to mål ind i begyndelsen af 2.

halvleg, men vi har øvet os i at tackle denne situation, lød det med ironi i stemmen fra vestjydernes træner.
Esbjerg har tidligere tabt 7-0 på hjemmebane til Brøndby og 7-1 på udebane til AaB, så 6-0-nederlaget til FCK er ikke det største i klubbens historie.

Mens Viggo Jensen udadtil valgte at tage nederlaget fra den afslappede side, lyste stoltheden ud over FCK's cheftræner Hans Backe:

- Hele holdet leverede en fantastisk kamp. Det har kvalitet, og Erik Mykland og Christian Poulsen var i en klasse for sig, mente Hans Backe.

Erik Mykland og Christian Poulsen har på forbløffende kort tid fundet sammen i noget, der ligner det perfekte samarbejde.

- Mykland går godt med tilbage og dækker af, mens jeg hurtigt skal med frem og støtte angriberne, forklarede Christian Poulsen.

Den tidligere norske landsholdsspiller havde kun lovord tilovers for Christian Poulsen.

- Christian er ikke bare en god fodboldspiller - han er en kæmpe, lød det rosende fra Erik Mykland, der kunne tage en stor flaske champagne med hjem.

Alle 11 FCK'ere havde fortjent champagne. Spillerne boblede af spilleglæde i de sidste 45 minutter, hvor kombinationerne mellem Zuma, Todi Jónsson, Morten Bisgaard og Thomas Røll flød, så det var en lyst.

- Det var vigtigt, at Morten Bisgaard fik scoret. Han har været svingende i sit spil, men han voksede enormt efter sit første mål, mente Hans Backe.

- Det er let at være træner for sådan en samling klassespillere. Jeg har enerne (læs Zuma og Todi, red.), der kan afgøre en kamp, men vi har altså kun spillet tre kampe med et nyt forsvar, og alligevel er det blevet til to sejre og en uafgjort....Onside.dk:

FC København fik søndag rigtig gang i målmaskinen ved at besejre Esbjerg med hele 6-0.

Københavnerne havde det ellers svært i kampens begyndelse med at komme igennem et kompakt Esbjerg-forsvar.

10 minutter før pausen tog FCKs unge anfører, Christian Poulsen, sagen i egen hånd, spillede en hurtig bande, tog et træk og hamrede bolden op i nettaget fra en yderst spids vinkel.

Herefter gik alt lettere for hjemmeholdet. Erik Mykland satte sig igennem på midtbanen og fordelte sine flotte afleveringer rundt på banen med den største præcision.

Michael Hansens fravær i Esbjerg-forsvaret blev særdeles tydeligt kort inden i anden halveg, hvor Morten Bisgaard kom fri i højresiden og centrerede præcist ind til Todi Jönsson, der let kunne score. På det efterfølgende angreb tæmmede Zuma en høj bolden med brystet i vestjydernes straffesparksfelt og øgede derefter sikkert til 3-0.

FCK øgede til 4-0 på et lynhurtigt kontraangreb, hvor Morten Bisgaard satte turboen på og via en bande gik igennem hele Esbjerg-forsvaret.

Oplægget til 5-0-målet var en ren lækkerbidsken fra Thomas Røll. En sublim, retningsbestemt tæmning og en hurtig kropsfinte flåede Esbjergs forsvar til alle sider, så Røll kunne afslutte. Skudet gik på stolpen og en vågen Sibusiso Zuma nettede på riposten.

6-0 blev det, da Zuma på et first-touch afleverer bolden kort bagud til Bisgaard, der hamrer bolden midt i målet.Berlingske Tidende:

?Selv om FC København i weekenden ikke kom pointmæssigt nærmere Brøndby, er »Løverne« alligevel kommet et skridt nærmere det mesterskab, som de blå-gule fra Vestegnen - fortsat - er favoritter til at løbe med.
For som FC København spillede i går, hvor Esbjerg var totalt overmatchet, er det svært at forestille sig, at københavnerne vil sætte mange point til i de sidste 11 runder. Akkurat som tilfældet var sidste forår, hvor stabile FCK vandt og vandt, inden mesterskabet blev sikret i næstsidste runde.
Men hvor det i fjor primært var Jacob Laursen og den øvrige defensiv, der var overlegent i Superligaen, er det i dag hele offensiven, som gør FCK klasser bedre end de fleste danske hold.

FCK-træner Hans Backe var da også uhyre tilfreds med sit mandskab efter den flotte 6-0-sejr over Esbjerg i noget, der på forhånd var blevet kaldt for en topkamp, idet vestjyderne lå på fjerdepladsen inden søndagens runde:
»Det var en fantastisk kamp, hvor holdet hele tiden voksede og konstant blev bedre og bedre. Og vi viste virkelig, at vi har spillerne, der kan noget ekstra. Og selv om det var en kollektiv præstation, så kan man ikke komme uden om at fremhæve Erik Mykland og Christian Poulsen.«?