Takten holdt

For fjerde gang i træk formåede F.C. København at holde nullet. Det banede vejen for en smal 1-0 sejr på mål af den svenske fødselar Jörgen Pettersson.

Jörgen Pettersson (62. Morten Bisgaard)

Som et udtryk for den stabilitet der er ved at indfinde sig hos F.C. København, kunne Hans Backe for første gang i denne sæson stille med samme mandskab som forrige kamp. Overfor sig stod et sultent OB-hold, der skulle forsøge at rejse sig ovenpå lussingen fra sidste søndag mod Esbjerg. Det var også de blåstribede, der kom bedst fra start. Efter blot få minutter stod Kenneth Møller Pedersen pludselig fri i venstre side af feltet, men det gode skud blev fremragende blokeret af en sublimt spillende Rune Pedersen.

Afslutningen vækkede udeholdet. Kombinationerne begyndte at flyde bedre og bedre med Mykland som omdrejningspunkt, og det var også via en god aflevering fra nordmanden, at Peter Møller var tæt på at score. Men som tilfældet var med Rune Pedersen stod også Karim Zaza en god kamp i dag, og de to målmænd havde generelt stor andel i at scoren blev holdt nede. Københavnerne fortsatte med at have bolden mest og omkring den halve time brændte det for alvor på i OB'ernes målfelt. Pettersson afsluttede godt på et Roobaindlæg, men Zaza klarede i fin stil. På det efterfølgende hjørnespark var det så Zuma, der var tæt på med en flugter, men skuddet blev lige akkurat rettet af.

I resten af halvlegen producerede løverne flere udmærkede chancer. Men også OB havde deres muligheder i den tempofyldte halvleg. Tættest på var Miti, da han kort før halvlegsfløjtet måtte se sit forsøg blive reddet på stregen af en anden storspillende FCK'er - Martin Albrechtsen. Priset være snavset på Albrechtsens storetå, det var virkelig med det yderste af det yderste forsøget blev afværget.

0-0 holdt sig til halvlegen, og trods et lille overtag i spil og chancer til udeholdet var den
jævnbyrdige stilling såmænd retfærdig nok.

Tendensen med mange chancer fortsatte straks fra anden halvlegs start. Simon Jørgensen testede på ny Rune Pedersen, men man fornemmede, at der skulle noget helt specielt til i dag, førend det ville lykkes at overliste løvernes ankermand. Det flotte målmandsspil blev ti minutter inde i halvlegen fuldt op af en ligeså flot detalje på banen. Thomas Røll modtog bolden i venstre side, skar sig ind mellem to forsvarer i feltet, hvorefter han serverede en gave af en aflevering til fødselaren Pettersson. Svenskeren takkede for opmærksomheden og bragte køligt sit hold foran med et behersket venstrebens-skud.

Med scoringen imod sig forsøgte OB'erne at presse spillet ned mod Pedersens mål, og det resulterede i flere gode forsøg. Tæt på var Tomas Jørgensen med et skud efter en klumspilssituation, men Pedersen glemte for en stund, at han er løve, og med et sandt tigerspring fik han pareret det gode forsøg. OB-presset gav, traditionen tro, københavnerne flere kontra-forsøg, men den sidste koldblodighed og et par tvivlsomme off-sidekendelser på Møller forhindrede en fordobling af scoren.

Det havde ellers været dejligt beroligende med endnu en scoring til udeholdet, for OB'erne pressede på og var tæt på udligningen via forsøg fra Michael Hemmingsen og ikke mindst Kenneth Møller Pedersen. Men med pragtpræstationer af Martin Albrechtsen og især Rune Pedersen lykkedes det for fjerde kamp i træk at holde nullet og den perfekte general-prøve forud for torsdagens UEFA Cup-opgør var en realitet.

En anden realitet af kampen var at Aab pænt måtte aflevere den lånte 1. plads tilbage og med fire gode kampe i træk, begynder det scenarium, alle med et løvehjerte har drømt om, at danne sig. Vi glæder os til fortsættelsen på torsdag.