Optakt: FCM-FCK

På lørdag går det løs i det midtjyske når F.C. København drager vestpå for at møde FC Midtjylland i rundens fremskudte kamp.

Idérige bagmænd i FCM har udråbt kampen som "Bønderne mod FCK" og indslag som traktortræk, musik fra gruppen Tørfisk og bankospil i pausen er med til at understrege dette. Alt afhængig af smag og behag morsomme tiltag, der dog ikke kan flytte fokus fra det vigtige denne dag - kampen om tre point i den intensiverede jagt på årets Danmarksmesterskab.

F.C. København leverede i forrige runde noget af det bedste spil i foråret, men ironisk nok var det et godt kæmpende Viborgmandskab, der kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret. Alligevel afslørede opgøret især positive offensive takter, som holdet passende kan tage afsæt i i kampen mod midtjyderne. Omvendt fungerede defensiven ikke optimalt, hvorfor dette har været et af omdrejningspunkterne igennem ugens træningspas.

Hans Backe må til opgøret endvidere undvære forsvarspillerne Tomas Antonelius, Martin Albrechtsen og Ole Tobiasen. De to sidstnævnte forventes at træne med fra på mandag af mens Antonelius' skæbne stadig er uvis. Midtbanespilleren Christian Lønstrup har pådraget sig en mindre skade i lysken, men kan ikke udelukkes fra den trup Hans Backe udtager fredag.

Statistikken mod FCM indikerer jævnbyrdighed. Af otte opgør er fem endt uafgjort mens to har resulteret i sejr til Byens Hold. Eneste nederlag til midtjyderne var i de to holds første møde nogensinde tilbage i august 2000 på Ikast Stadion.

Tørfisk, traktortræk og bankospil til trods drejer det sig som nævnt lørdag om fodbold. Tag selv turen vestpå, støt holdet og vis omverdenen "At man godt kan elske FCK".