Tak og på gensyn, NIELSEN...

I bestræbelserne på at optimere mulighederne for at kvalificere os til verdens fornemste klubturnering, Champions League, valgte vi at holde mestertruppen stort set intakt og samtidig investere i den største profil i Allsvenskan i form af brasilianske Alváro Santos.

Som bekendt slukkede det skotske storhold Rangers FC vore drømme om Champions League i de døende minutter af returkampen PARKEN. Inden da havde vi dog leveret en af klubbens bedste kampe nogensinde,da vi på traditionsrige Ibrox dominerede udekampen og fik 1-1.

Siden eliminerede vi ungarske Ferencváros, inden det blev til et helt unødvendigt samlet nederlag til spanske RCD Mallorca i 2.runde af UEFA Cup.

Tilfredsstillende tilskuertal
Fra den 26. juli til i dag har vi spillet 27 nationale og internationale turneringskampe, hvoraf vi har vundet 12 og spillet 10 uafgjorte. Desværre er statistikkens fem nederlag alle kommet i PARKEN, hvilket naturligvis er yderst frustrerende for såvel holdet som det store og trofaste publikum på Danmarks Nationalstadion.

På trods af de ikke helt tilfredsstillende resultater på hjemmebane har vi haft et gennemsnitligt tilskuertal på 18.147 til efterårets hidtidige14 kampe i SAS Ligaen og de to europæiske turneringer. Det må betegnes som tilfredsstillende, og jeg er sikker på,at efterårssæsonens sidste hjemmekamp på søndag mod AB vil bidrage positivt til statistikken.

Kampen mod AB er et traditionelt velbesøgt lokalopgør mellem to klubber med stort behov for point - om end i hver sine ende af SAS Ligaen.

Auf Wiedersehen, Nielsen
Ovennævnte kendsgerninger er naturligvis medvirkende til min forventning om et stort tilskuertal, men for vore mange inkarnerede FCK-fans er det nok snarere det vemodige farvel til holdets kaptajn, Peter Nielsen, der er hovedattraktionen på søndag eftermiddag. Peter Nielsen behøver ingen introduktion, for gennem samtlige 130 kampe for F.C. København har han sat så kraftig et aftryk, at han står printet i klubbens sjæl som en af de allerstørste.

Mange vil huske billedet af anføreren, der løfter sidste sæsons mesterskabstrofæ, men for mig personligt er det et andet billede, der toner frem. Det er det vidunderlige syn af nummer otte med hovedet let på skrå og i fremdrift i en overbefolket midterzone - teknisk elegant, taktisk klog og altid et fightermæssigt forbillede.

Peter Nielsen er elsket og respekteret i de i øvrigt relativt få klubber, han har repræsenteret i sin lange karriere - fra Fremad Amager over Lyngby Boldklub til Borussia
Mönchengladbach og F.C. København. Og også som landsholdsspiller har han vundet respekt.

F.C.København havde gerne set,at Peter Nielsen var fortsat som F.C. København-spiller, men på den anden side respekterer vi naturligvis hans ønske om at stoppe på toppen.Og det gør han. På søndag i PARKEN.

Held og lykke med fremtiden, Peter. Måske byder den på et gensyn med F.C.København på et tidspunkt?

Afslutningsvis vil jeg benytte lejligheden til at sige tak for efteråret til klubbens kommercielle samarbejdspartnere og tilskuere samt velkommen til spillere, ledere og tilskuere fra AB.


Med venlig hilsen

Flemming Østergaard