Ingen kampe vindes per automatik

Så står der igen SAS Liga fodbold på menuen i PARKEN, og på lørdag får vi besøg af bundproppen FC Nordsjælland i en TV-fremrykket kamp. Vi skal selvfølgelig være fleksible og være til rådighed for vores SAS Liga medie-partner TV3, når de ønsker at vise vore kampe, men det er ikke nogen hemmelighed, at med vores komprimerede program i april måned kunne vi godt have ønsket os en hviledag mere efter vores pokalkamp mod Brøndby

I skrivende stund kender jeg ikke forløbet af onsdagens kamp, men forhåbentlig er vi sluppet fra kampen uden alvorlige skader, karantæne-dage, en trættende omkamp eller andet, der kan have negativ indvirkning på paratheden til lørdagens vigtige ligakamp.

Uagtet FC Nordsjællands pauvre pointhøst er der ingen tvivl om, at FC Nordsjælland kommer til PARKEN med indstillingen "alt at vinde intet at tabe". Der er heller ingen tvivl om, at vi forventer en modstander, der vil sælge sig så dyrt som overhovedet muligt. Hvert point vundet i PARKEN vil være et pluspoint for et hold i Nordsjællands situation. Så endnu engang skal vi finde alle de ressourcer der er til rådighed i truppen til at løse dagens opgave, som på ingen måde kan forventes at blive en walk-over.

Skal vi holde trit med de øvrige tophold i Ligaen, kræves der en sejr på hjemmebane, men ingen fodboldkampe vindes per automatik. For ikke så længe siden tabte Rangers FC eksempelvis til et af bundholdene i den skotske liga, og Feyenoord tabte for nylig til den absolutte bundprop i den hollandske liga. Det er også en del af charmen ved fodbold, at resultater ikke altid kan forudses ved at læse stillingen i ligaen.

For mig er det en smule overraskende, at FC Nordsjælland med den aktuelle spillertrup ikke har skrabet flere point sammen. Tager man holdet spiller for spiller, er der potentiale til mere, og det er et mandskab, der på ingen måde må undervurderes. Vi har en fantastisk statistik mod Nordsjælland, men vi må også erkende, at bag statistikken gemmer sig, at vi ind i mellem har været heldige/dygtige at vinde kampene i dommerens tillægstid!

Vi glæder os til kampen på lørdag. Velkommen i PARKEN.

Niels-Christian Holmstrøm