Nu er der kun én ting der tæller

Mandag er vi fremme ved en af de få kampe på en sæson, der har så usandsynlig stor betydning. SAS Ligaen lakker mod sin afslutning, og endnu engang er det F.C. København og Brøndby, der kæmper om guldet.

For få måneder siden havde de fleste nok forventet, at mandagens kamp ville være uden betydning ren resultatmæssigt. Brøndby lå 10 point foran andenpladsen og 16 point foran F.C. København. Men foråret har endnu engang bekræftet, at alt kan ske i fodbold. F.C. København er fem point efter Brøndby på førstepladsen, og en sejr på Vestegnen vil få Byens Hold helt derop, hvor det for alvor bliver rigtig sjovt.

Hans Backe kan igen råde over anfører Bo Svensson, der er tilbage efter en underligt hælskade. Faktisk var hans seneste kamp også mod Brøndby, da Løverne kørte gæsterne over i PARKEN med 3-0. Dermed er det kun Martin Bergvold, der p.t. sidder udenfor med skade i den københavnske trup, mens Lars Jacobsen sidder over med karantæne for F.C. København. I Brøndby døjer man heller ikke med skadesproblemer, så derfor er der lagt op til formentlig absolut stærkeste opstillinger fra begge hold.

Nederlag en fordel
F.C: København måtte indkassere forårets første pointtab i sidste runde, da Silkeborg overraskende vandt 1-0 i PARKEN. Et nederlag plejer jo aldrig at være godt for selvtilliden, men måske var det netop det "wake-up-call" der skule til før derbyet på Vestegnen. Før 3-0-sejren over Brøndby i PARKEN havde de danske mestre nemlig også tabt i midtugen - godt nok i pokalturneringen - til Brøndby. Dengang talte Backe ligeledes om et "wake-up-call", og holdet gik ud og leverede en sublim indsats mod de blå-gule i kampen efter. Måske er det samme opskrift der køres på denne gang?

Ser man på selve mandagens kamp, må man sige, at Brøndby med en sejr står med noget nær en matchbold. En uafgjort vil stadig skabe spænding, mens en FCK-sejr kan vende hele billedet. Begge hold går ind i nogle svære uger med stærke modstandere, så vinderen af lokalopgøret har tydeligvis rigtig gode forudsætninger for at komme ud af disse opgør med en god pointhøst.

Nøglen til succes: Det første mål
Det er blevet sagt så mange gange før, og det vil blive sagt mange gange i fremtiden. Opgørene mellem F.C. København og Brøndby finder sin vinder i langt de fleste tilfælde ved det hold, der scorer først. Og man kan være forholdsvis sikker i sin sag: Scorer man først, så taber man heller ikke. Det har historien i hvert fald vist. Men som tidligere skrevet, så kan alt ske i fodbold, så statistikkerne skal man nok ikke overanalysere - specielt ikke i disse opgør.

International kulisse
Brøndby Stadion er udsolgt til mandagens kamp. Det vil sige at små 30.000 tilskuere vil være på plads på Vestegnen for at følge de to hold. Små 2.000 af disse vil befinde sig på F.C. København fanafsnit på den ene endetribune. Til trods for det kvantitative undertal har F.C. Københavns fans gang på gang vist, at støtten kan være fænomenal, når Løverne gæster Brøndby Stadion. En ting er i hvert fald sikkert: Der bliver tryk på kedlerne både på Faxetribunen og hos de medrejsende FCK'ere.

Og mon ikke også der bliver tryk på i PARKEN, hvor der er blevet sat storskærm op i dagens anledning. Der er plads til 8.000 og det anbefales, at man kommer i god tid. Sæsonkortholdere kommer gratis ind, mens alle andre skal betale en flad tyver for at overvære kampen i PARKEN.

Vi ses i PARKEN eller på Brøndby Stadion!