Espergærde og F.C. København indleder partnerskab

Espergærde og F.C. København indleder partnerskab

Fremover bliver Espergærde IF en af F.C. Københavns fem vigtigste samarbejdsklubber. Hos nordsjællænderne er man stolte over aftalen, der blandt andet skal give klubben et sportsligt løft.

Kort før søndagens topkamp i Superligaen mellem F.C. København og FC Nordsjælland gik et par knægte i Espergærdes rød-hvide trøje ind på plænen sammen med formand Peter Brun. Foran PARKENs publikum blev det bekendtgjort, at Espergærde i fremtiden vil være blandt storklubbens fem vigtigste samarbejdsklubber. En aftale der, hvis alt går vel, betyder, at F.C. København får muligheder for at hente de største talenter i Espergærde, mens Sjællandsserieklubben til gengæld for masser af hjælp til at løfte det sportslige niveau i hele klubben.

- Jeg er rigtig stolt over, at den her aftale er kommet på plads. Jeg er helt overbevist om, at vii Espergærde vil mærke et kolosalt boost i hele organisationen med det arbejde, vi fremover skal lave sammen med FCK, ligesom FCK kan glæde sig over at have fået en talentbase i Nordsjælland, siger Peter Brun til Helsingør Dagblad, hvor samarbejdet ligeledes er præsenteret.

Indtil nu har det ellers været søndagens modstander i PARKEN, som har samarbejdet med Espergærde, men der er langt mere pondus i den nye aftale, mener Peter Brun.

- Der er en verden til forskel. Vi har ikke været utilfredse med FC Nordsjælland, men det er en anden liga med FCK, og ud over det sportslige er det også mere interessant for os at brande os med FCK, siger Brun.

Espergærde var meget tæt på at lave en aftale med Lyngby, da man blev kontaktet af F.C. Københavns repræsentanter.

Godt talentgrundlag
I hele fodboldverdenen bruges der i øjeblikket store summer på scouting, talentudvikling over samarbejde mellem klubber. Her ønsker FCK at være på forkant, og jagter derfor samarbejde med attraktive klubber i hovedstaden og i regionen rundt om den. Espergærde skal være en af de fem såkaldte School of Excellence-partnere.

- Vi sonderede terrænet og fandt, at der var en grund til, at FC Nordsjælland har været så interesseret i at arbejde med Espergærde. Det er en klub med en stor volumen af medlemmer, og det hele er meget velorganiseret deroppe. Et rigtig godt grundlag for talentudvikling, siger Michael Mio Nielsen.

I dag er Mio chef for talentarbejdet i klubbens udviklingsarbejde i School of Exelence, hvor unge spillere får mulighed for at satse på fodbolden og samtidig få en uddannelse.

Han skal sammen med Espergærdes næstformand, Henrik Poulsen, implementere den sportslige del af aftalen, og Mio ligger ikke skjul på, hvorfor FCK har taget fat i Espergærde.

- Vi leder hele tiden efter den nye Bendtner, og den slags spillere kan sagtens komme fra en klub som Espergærde. Vi lægger ikke skjul på, at gerne fisker de bedste talenter, og derfor kan Espergærde miste deres bedste spillere. Men det gør de alligevel, og med den her samarbejdsaftale giver vi dem en mulighed for at få hævet det sportslige niveau fra bunden. Det er en god aftale for begge parter, siger den tidligere FCK-anfører til HelsingørDagblad.

F.C. København forpligter sig blandt andet til at være med til at udvikle trænerstaben i Espergærde, ligesom klubben i ny og næ vil få besøg fra klubben.

Aftale med FCK og EIF

  • FCK's spillere gæster Espergærde til fotografering, autografskrivning mv
  • EIF får billetter til FCK's kampe i PARKEN.
  • Der bliver afholdt EIF-dage i PARKEN med rundvisning o.lign.
  • FCK skal være med til at udvikle og uddanne trænerstaben i Espergærde, Der bliver bl.a. lavet en trænermentorordning.
  • Talentfulde EIF-spillere kan komme til inspirationstræning hos F.C. København.

Artiklen er bragt i HelsingørDagblad, mandag den 10. november 2012.

 Det var et par tydeligt stolte Espergærde-drenge, der i går fik et samarbejds-bevis overrakt af FCK-sportsdirktør Carsten V. Jensen. (Foto: Jan Sommer). 
 
 
Det synlige bevis på partnerskabet. Blue & White banner våbenskjold.