Ariël: - Svag indsats!

Ariël: - Vi var advaret...

 


af Torkil Fosdal

For første gang måtte Ariël Jacobs forlade en Superliga-kamp uden point, da De Gule fra Horsens her til aften vandt 1-0 og dermed forhindrede københavnerne i at udbygge forspringet i toppen af tabellen til 6 point inden søndagens topbrag i Århus.

- Alle vil selvfølgelig tale om det mål, der viste sig at blive afgørende, men på det tidspunkt spillede hele holdet uden passion. Vi var alt for afventende, og så blev det endnu sværere, da vi kom bagud. Men vi fik vist mere aggressivitet de sidste 10 minutter før pausen, så troen på det var intakt efter pausen. Efterhånden kom vi også frem til nogle store chancer, men vi var stadig lidt for sårbare i deres omstillingsspil, så det kunne både være blevet 0-2 og 1-1.

For præcis en måned siden kæmpede AC Horsens sig også til point mod løverne, og selv om det ved den lejlighed kun blev til et enkelt, så var Ariël helt forberedt på, hvad der ventede her til aften.

- Ja, de viste igen, at de spiller med stort hjerte, og det blev igen svært for os her. Det kunne jeg se, det også var sidste år, så på den måde var vi advaret på forhånd.

Målet, som alle vil tale om, faldt ca. 10 minutter før pausen, da Kim Christensen ville sparke en bold ud til Claudemir, men i stedet opsnappede Steffen Kielstrup bolden og sparkede den fra lang afstand i en bue over Kim og i netmaskerne.

- Kim har spillet flere gode kampe for os i denne sæson, og han har en rigtig god indstilling og er klar hver gang. Derfor er det synd, at han koster det mål, men sådan er det med målmænd og forsvarere. Én enkelt fejl kan blive meget tydelig for alle, mens en angriber bedre kan tillade sig at brænde et par stykker i den anden ende.

Hovedpersonen selv ærgrede sig også, men forsøgte på ingen måde at bortforklare fejlen:

- Det er utrolig ærgerligt, for ellers synes jeg, at jeg spiller en god kamp, men det er klart, at man vil huske mig for den her, det var også en utilgivelig fejl, lød det nøgternt fra den erfarne keeper, der bl.a. brillerede med en fremragende fodparade, da Jude Nworuh slap helt fri i feltet.

At nederlaget skulle have noget at gøre med det tætte kampprogram, og den hårde udekamp mod Stuttgart i torsdags, ville cheftræneren ikke høre tale om:

- Det er ikke derfor vi taber, og vi har i øvrigt altid været stærke i ligaen efter de europæiske kampe. Fysisk mangler vi heller ikke noget, og hvis vi nu havde udlignet i det femte tillægsminut, ville ingen heller have stillet spørgsmålstegn ved det. Vi ved også, at alle hold gerne vil være de første til at slå et ubesejret tophold, men det skal vi kunne klare i en klub som F.C. København. Men vi må også acceptere, at vi taber kampe, det er en del af gamet, konstaterede Ariël Jacobs, inden han satte sig i bussen og turen hjem til hovedstaden gennem det efterårsmørke og regnfyldte Danmark.

Efter seks udekampe ud af de seneste syv venter yderligere to i Jylland denne uge, så man når op på hele otte udekampe ud af ni. Allerede torsdag går turen til Haderslev, hvor SønderjyskE venter i pokalen - igen, fristes man til at sige - og søndag aften står den så på topopgør i Århus mod AGF.


Kim Christensen: Ikke den start jeg havde ønsket mig

- Jeg prøvede at spille Claudemir i fødderne, men Kielstrup læser mig og lobber den så over mig - det var selvfølgelig en utilgivelig fejl. Det var selvfølgelig ikke den start jeg havde ønsket mig. Jeg synes ellers jeg spiller en fin kamp, men jeg vil nok blive husket for den her fejlaflevering. Jeg plejer ellers at være god med fødderne, og det her sker en ud af 1.000 gange, så ærgerligt det skete i dag!

Andreas Cornelius: Vi får ikke scoret og så vinder man ikke kampe

- Vi spiller en dårlig 1. halvleg. Vi startede egentlig godt, men så scorer de og vi falder list sammen. I 2. halvleg presser vi godt på, men får ikke scoret og så vinder man ikke kampe. Der var en periode i 1. halvleg hvor vi bare spillede den rundt uden at være farlige. Man kan ikke sige noget til vores gejst, og det er svært at sige hvad der gik galt - men vi fik den jo i hvert fald ikke over stregen.

Martin Vingaard: Heldige at være i live efter 1. halvleg

- Vi må indrømme, at vi var lidt heldige med stadig at være i live efter 1. halvleg, men efter pausen er vi meget bedre med, men mangler stadig lige det sidste i afleveringerne, som enten bliver brudt eller er for upræcise. Vi skaber få, men store chancer, og det er for lidt, når vi har bolden så meget som vi har.