Wiland vinder Det Gyldne Bur

Wilands gamle venner på besøg

På lørdag spiller F.C. København forårets sidste træningskamp, inden det i næste weekend atter er tid til Superliga. Modstanderen er svenske IF Elfsborg – en klub der for øvrigt er Johan Wilands tidligere arbejdsgiver.

Af Jan Eliassen
Nu er der sikkert skiftet godt og grundigt ud i Elsborgs spillerstab siden Johan Wiland i 2009 skiftede til F.C. København, for ellers kunne det jo godt tænkes, at trænerteamet lige ville have forhørt sig hos Wiland om hvilket hold der venter på lørdag, for Løvernes svenske keeper kom til IF Elfsborg, da han blot var 16 år gammel - og med tanke på, at Wiland i dag er 31 år gammel, så er det jo ved at være nogle år siden...

Wiland fik dog først sin debut for IF Elfsborgs førstehold i 2000, og han havde i 2009, da han skiftede til F.C. København, spillet over 200 kampe for klubben. Ydermere havde Wiland også i 2006 været med til at hjemføre Elfsborg femte mesterskab – det første svenske mesterskab til IF Elfsborg siden 1961.

Alle gode gange tre?
F.C. København har to gange før mødt IF Elfsborg. Begge kampe er vundet, og i begge opgør har Løverne scoret to mål, så bliver det også til en sejr på lørdag, så er F.C. København altså tre ud af tre mod Johan Wilands gamle klub.

Første gang F.C. København besejrede IF Elfsborg var i foråret 2007, hvor det lykkedes for både Hjalte Bo Nørregaard og Michael Silberbauer at passere Johan Wiland i Elfsborgs mål. Det lykkedes dog Samuel Holmén at reducere på straffespark, men selvom svenskerne kastede alt frem til sidst for at få en udligning – selv keeper Wiland var med fremme på hjørnespark – så fik de ikke udlignet, og dermed var en københavnske 2-1 sejr en realitet.

Det seneste opgør mellem F.C. København og IF Elfsborg var for lidt over et år siden, hvor de to klubber spillede træningskamp på Nummer 10. F.C. København manglede i dette opgør en række profiler, for både Wiland, Pospech, Antonsson, Wendt, Kvist og N'Doye stod over efter at have været i aktion med deres respektive landshold. Det afholdt dog ikke Løverne fra at vinde opgøret med 2-0, for både Cesar Santin og Kenneth Zorohe fik sparket bolden ind bag Elfsborgs målmand – der denne gang var den tidligere FCK’er Jesper Christiansen.

IF Elfsborg i sidste sæson
I den forgangne sæson vandt IF Elfsborg bronze efter en sæson der bød på 18 sejre, tre uafgjorte og ni nederlag. De 57 point betød at Elfsborg sluttede lige præcis et point efter AIK Stockholm, men seks point efter mestrene fra Helsingborg.

Elfsborg scorede 52 mål i Allsvenskan, og fire mand tegnede sig 29 af dem, og da alle fire mand stadig er i klubben, så skal F.C. Københavns defensiv nok holde et skarpt øje med Lasse Nilsson (10 mål sidste sæson), David Elm (7), Niklas Hult (6) og Stefan Ishizaki (6).