FCK spillede 0-0 mod Helsingborgs IF

F.C. København spillede til eftermiddag sæsonens første træningskamp, og denne var henlagt til det svenske, hvor Helsingborgs IF tog imod på hjemmebanen Olympia.

Kampen var samtidig første opgave for Løvernes nye cheftræner, Roland Nilsson, og han kunne sammen med resten af trænerteamet se de danske mestre spille uafgjort 0-0 foran ca. 3.000 tilskuere, heraf ca. 100 fra FCK.

F.C. København stillede med følgende opstilling

Johan Wiland (anfører) – Johnny Thomsen, Sölvi Ottesen, Ragnar Sigurdsson, Pierre Bengtsson – Saban Özdogan , Claudemir, Martin Bergvold, Youssef Toutouh - Dame N’Doye, César Santin

På en fin bane i flot solskin kom FCK bedst fra start. Johnny Thomsen, der fik chancen på fra start, tog efter fem minutter en god tur på højrekanten og med et skråt indlæg bagud fandt den tidligere SønderjyskE spiller, en fremstormende Özdogan, der dog måtte se sit gode forsøg blive reddet til hjørnespark.

Det kunne anes at kampen mod HIF var sæsonens første, da en del boldtab blev registreret. Ikke desto mindre kunne Løverne omkring det rundede kvarter have bragt sig foran. Begge gange var Santin i hovedrollen, da den vævre brasilianer først afsluttede godt men forgæves efter et samarbejde med N’Doye, for dernæst at blive snydt for et stort straffespark efter et fint bandespil med Johnny Thomsen.

Hjemmeholdet viste ved flere lejligheder også tænder og gjorde sig mest i langskud i den bedre ende af skalaen, men enten endte bolden ved siden af mål eller i hænderne på Johan Wiland, der i dagens anledning var udstyret med anførerbindet.

Med ti minutter tilbage kunne N’Doye havde bragt FCK foran, men senegaleseren manglede det sidste af en tånegl for at nå frem til et indlæg fra Pierre Bengtsson, der var sat i vigør af en Santin-stikning ned langs flanken, hvor FCK i dag generelt viste ok takter.

Pausen indfandt sig og i denne skiftede Roland Nilsson fem nye spillere ind, således at Kim Christensen, Lasse Lindbjerg, Thomas Kristensen, Christian Grindheim og Johan Absalonsen kunne få sæsonens første græs under fødderne.

Med Wiland ude fik TK overdraget anførerbindet, og den arbejdsomme midtbanespiller fik straks sat Absalonsen i scene, men dennes afslutning blev flot reddet af Helsingborgs IF’s keeper.

Efter fem minutter af anden omgang sendte hjemmeholdet en giftig afslutning af sted fra kanten af feltet, men Kim Christensen klarede flot.

Som modsvar på denne chance tog Dame N’Doye kort efter sagen i egen hånd. Midt på værternes banehalvdel havde senegaleseren ingen at spille, og det resulterede i en sublim solotur, hvor tre HIF-spillere blev hængt til tørre. Fra en halvspids vinkel fik N’Doye sendt et godt skud af, der dog gik snert over.

På midtbanen havde TK og Grindheim flere gode aktioner og viste godt pondus krydret med udmærkede afleveringer.

Et par indskiftninger mere blev det til midtvejs i halvlegen, da Christoffer Remmer, Andreas Cornelius og Özdogan kom ind for Thomsen, Santin og N’Doye. Özdogan fik dermed spilletid to gange i kampen, da han også spillede de første 45 minutter.

Chancemæssigt blev det dog ikke til det helt store kampen ud, selvom Johan Absalonsen fik sendt et godt langskud af sted med det ”kolde” højreben.

Mod slutningen måtte Ragnar Sigurdsson lade sig udskifte med et vrid, der efterfølgende ikke betegnes som alvorligt af staben bag holdet. Ind kom Toutouh (igen), og han kunne sammen med holdkammeraterne spille kampen til ende uden de store armbevægelser.

Dermed endte kampen ikke helt uretfærdigt med 0-0. Skulle der dog have været fundet en vinder, ville de fleste nok være blevet enige om, at de danske mestre havde fortjent dette.

MATCHFACTS:

Helsingborgs IF – F.C. København 0-0 (0-0)

3.000 tilskuere.

Nedenfor kan du finde billeder fra opgøret taget af Sportsagency.dk

Johnny Thomsen i aktion for første gang for sin nye klub

Roland Nilsson instruerer Sigurdsson, Özdogan og Claudemir

Sigurdsson måtte udgå med et lille vrid kort før tid. Ikke noget alvorligt

N'Doye leverede blandt andet en fornem solotur, men mål blev det ikke til i denne omgang