Ståle: En godt gennemført kamp

Ståle: En godt gennemført kamp

Med sæsonens 21. sejr ud af 26 mulige fik F.C. København bevidst at de er nummer et i Danmark. OB er nu så langt bagud at mesterskabet allerede kom i hus i 26. spillerunde, hvilket er en forbedring af Løvernes egen rekord fra sæsonen 2006/07, hvor guldet blev vundet i 29. spillerunde. Cheftræner Ståle Solbakken var naturligvis tilfreds med sejren, og roste spillerne for deres mentale styrke til at komme igen og vinde opgøret.

Af Jan Eliassen
Dagens cifre lød på 2-1, og endnu engang var det F.C. København der vandt kampen – og med et forspring på 26 point til nummer to, så blev der sat en tyk streg under hvem der er danske mestre. Resultatet glædede også cheftræner Ståle Solbakken:

- Det var en god kamp, den var godt gennemført – hvis vi altså ser bort fra de første 15 minutter. Der var vi ikke gode nok, men så får vi styr på det, vi får spredt spillet ud, og herfra og resten af kampen får vi skabt mange chancer – og vi skulle nok have scoret nogle flere mål allerede i 1. halvleg.

Ståle havde luret at Lyngby nok ikke kunne holde hele vejen hjem, så det var bare at vedblive med at presse på:

- Med deres hurtige scoring kunne det se ud som om, at det fik en betydning, at vi inden første fløjt godt vidste at vi var mestre, men vi kommer op i fart, og jeg vidste at Lyngby nok skulle gå død på et eller andet tidspunkt. Alt i alt så spillede vi en god kamp, og fik jo også fortjent nok scoret til 2-1.

Nordmanden uddelte også ros for spillernes mentale styrke:

- Synes spillerne endnu engang klarer det godt mentalt. På trods af at vi var mestre inde n kampstart, og at vi kommer hurtigt bagud, så fortsætter de bare med at presse Lyngby, og vi ender så med at stå i sejrherrens rolle, helt fortjent endda – og det gør mig en til glad nordmand.

Og Ståle så faktisk ud til at være ret glad, og det endda på trods af, at spillerne få minutter forinden havde hevet ham – i påklædt tilstand – en tur under bruseren til et sejrsbad.

Grønkjær var en af de spillere der var med til at hjælpe Ståle en tur i badet, men han havde dog tid til at sige et par ord om kampen i dag:

- Det er da dejligt at vinde titlen allerede nu. Selvom OB havde afgjort det inden kampen, så er vi jo ansat til at vinde fodboldkampe – og derfor ville vi også gerne vinde i dag – det er jo trods alt bedre selv af afgøre tingene. Vi vandt og fik vel dermed manifesteret at vi er Danmarks bedste hold. Vi er glade for sejren og mesterskabet, for det er jo det her der bringer os ud og spille de sjove kampe i Europa.