Hjalte: - Håber vi får en rigtig fest i aften

Ved udgangen af 2010 stopper Hjalte Nørregaard i F.C. København i forbindelse med hans kontraktudløb, og derfor bliver der tirsdag aften lejlighed til at tage behørigt afsked med klublegenden i PARKEN kort før kick-off mod Panathinaikos.

FCK.DK har kigget nærmere på Hjaltes lange og flotte karriere i klubben og samlet en billedkavalkade samt talt med hovedpersonen selv.

Hjalte Nørregaard fik sin debut for F.C. København blot ni dage efter at han var fyldt 18 år, da han 17. april 2000 spillede hele udekampen mod OB, hvor løverne imidlertid tabte 0-2. Året før var han blevet kåret af DBU til ”Årets U18-talent”, og der blev da også regelmæssig spilletid til den unge midtbanespiller i foråret 2000.

Herefter var der dog først bud efter Hjalte igen i efteråret 2002, hvor det igen blev til en del spilletid i en sæson, der kulminerede med hans historiske sejrsmål på Brøndby Stadion den 18. juni 2003.  Tre minutter inde i overtiden satte han foden på et indlæg fra Ole Tobiasen og knaldede bolden i netmaskerne, og det er et mål, der for altid vil være prentet på nethinden for alle FCK-fans. Målet og sejren sikrede københavnerne en matchbold i guldkampen, som blev udnyttet søndagen efter med en 4-1-sejr over AGF, hvor Hjalte i øvrigt også kom på tavlen.

Året efter blev han kåret til årets pokalfighter efter pokalfinalesejren over AaB, og 9 dage senere stod han og holdkammeraterne med The Double efter endnu et mesterskab var sikret med en 4-2-sejr i Farum på sidste spilledag.

Efter sæsonen 2004-05 blev Hjalte kåret af fansene til Årets FCK-spiller, men valgte herefter at prøve kræfter med hollandsk fodbold, da han tegnede kontrakt med Heerenveen. Et års tid senere var han dog tilbage i løvernes hule, som på det tidspunkt netop havde sikret sig adgang til Champions League-gruppespillet ved at eliminere Ajax. Hjalte gik direkte ind på den centrale midtbane sammen med Tobias Linderoth, og her har midtbanedynamoen regeret lige indtil dette efterår.

Efter flere optrædender på ligalandsholdet fik Hjalte sin officielle A-landsholdsdebut i november 2008 mod Wales, hvor han spillede hele kampen. Siden er det blevet til yderligere 3 kampe som indskifter, de seneste i september 2009 mod Portugal og Algeriet i VM-kvalifikationen.

I sommeren 2009 overtog Hjalte anførerhvervet i F.C. København fra Ulrik Laursen, og et halvt år senere blev han historisk i klubben, da han i udekampen mod Sparta Prag satte ny klubrekord med sin kamp nr. 285 og dermed overhalede Michael Mio Nielsen.

I efteråret 2010 mistede han imidlertid sin stamplads, da nyindkøbte Claudemir rykkede ind på den centrale midtbane med William Kvist, og den 27. oktober satte en fiberskade i pokalkampen mod AC Horsens desværre Hjalte helt uden for i resten af sæsonen.

320 kampe er det alt i alt blevet til i FCK-trøjen, og med så mange kampe at vælge imellem var det ikke nogen helt nem opgave, vi stillede Hjalte over for, da vi bad ham udpege den allerstørste oplevelse blandt dem alle:

- Det må være hjemmekampen mod Manchester United, hvor vi vandt 1-0 mod Rooney, Ronaldo og alle de andre. Vi havde et rigtig stærkt hold, og det var en magisk aften, med en helt sitrende og elektrisk stemning i PARKEN. Jeg håber, Panathinaikos-kampen bliver ligesådan – spændende, intens og med FCK som vinder, så vi får en rigtig fest, for det fortjener alle.

Som nævnt bliver der kort inden kick-off mod Panathinaikos lejlighed til at tage afsked med Hjalte, og man kan vel ikke forestille sig en flottere kulisse, end en fuldsat og festklædt PARKEN.

- Det bliver vemodigt, og jeg vil gerne benytte lejligheden til at sende en varm hilsen til alle de fans, der altid er mødt op og har støttet os loyalt gennem årene. Det har jeg altid sat meget stor pris på, fastslår Hjalte Nørregaard.

FCK.DK har lavet en lille fotokavalkade over Hjaltes mindeværdige karriere i F.C. København:

 



18. juni 2003 - en flot fyr fejrer en flot scoring på en flot aften i Brøndby, hvor rivalerne fra Vestegnen blev besejret 1-0 på Hjaltes sejrsmål i overtiden.

 

10. april 2005 – Hjalte har netop headet løverne foran 2-0 mod Brøndby i PARKEN

 



1. november 2006 – I duel med Cristiano Ronaldo i opgøret mod Manchester United i PARKEN

 

19. november 2008 – klar til debut på A-landsholdet

 

9. august 2009 – en koncentreret anfører i aktion ude mod SønderjyskE, hvor han blev matchvinder

 


En blandt hundredevis af træningsdage på Nummer 10

 

16. maj 2010 – anføreren hæver mesterskabstrofæet i PARKEN

 

Fotos: Sportsagency.dk