Ståle: - Det er nogle mentalt stærke drenge jeg har

 

Martin Vingaard og Dame N’Doye sørgede for en københavnsk 2-0 sejr, og Jonathan Reis sikrede i det 91. minut PSV Eindhoven en 1-0 sejr over Sparta Prag, og dermed er uafgjort nok for F.C. København i den sidste gruppekamp i Prag.

 

Af Jan Eliassen

På det efterfølgende pressemøde havde træner Ståle Solbakken kun positivt at sige om spillerne:

 

- Det var i høj grad en velfortjent sejr, og specielt vores 1. halvleg var rigtig god. Vi skabte mange chancer, scorede to mål, afleveringerne sad som de skulle og vi er generelt i rigtig god kontrol.

 

Ståle satte også ord – og point – på de tre hjemmekampe i gruppen:

 

- Nu har vi spillet tre hjemmekampe og fået syv point, og samtidig har vi kun lukket et enkelt mål ind. Jeg vil tro, at i de tre hjemmekampe vi har spillet mod tre gode europæiske hold, der er der vel kun blevet skabt fire chancer imod os, og det gør at vi i høj grad stadig er med i kampen om at gå videre.

 

Nu venter den sidste afgørende kamp i Prag:

 

- Vi glæder os til kampen i Prag, og her gælder det om at komme tilbage til vores gode europæiske udebaneform – altså det spil som vi sidste efterår præsterede på udebane. Der var det godt, det har det ikke været i dette efterår, så nu gælder det om at forbedre vores spil på udebane. Hjemmebaneformen kan vi ikke klage over, for vi har ikke tabt siden vi tabte til St. Etienne, og i syv hjemmekampe siden da har vi heller ikke lukket mange mål ind, sagde Ståle og fortsatte:

 

- Vi har spillerne til også at spille ude, og det er jo de samme spillere som sidste år, skal nu skal vi finde nøglen til succes på udebane i den sidste kamp.

 

Der har været blæst om F.C. København på det seneste, og Ståle var imponeret over spillernes mentale styrke:

 

- Vi er stadig meget stærke, mentalt stærke, og det er ikke pressens skyld. Men vi tror på os selv, og vi kæmper os tilbage. Efter nederlaget til Apoel havde vi ikke vores bedste periode, vi havde nogle problemer og rendte også ind i skader mod Cluj på udebane. Selvfølgelig var vi skuffede over ikke at komme i Champions League, men ser man på sidst FCK skuffede og tabte 5-0 på vej mod Champions League, der fik holdet ikke mange point i de næste par måneder. Sådan er det ikke gået i år, hvor vi har fået mange point efter skuffelsen. Spillerne har været stærke, for det er nogle mentalt stærke drenge jeg har nede i omklædningsrummet – og jeg føler virkelig for drengene, for de er stærke og ser også stærke ud på banen – og så skal man også huske på, at vi stadig er det eneste skandinaviske hold der spiller europæisk fodbold lige nu.

 

Nu venter der en afgørende kamp i Prag. Om den sagde Ståle:

 

- Jeg ser positivt på vores chancer når vi møder Prag i den sidste kamp, og vi vil da klart prøve at skabe nok chancer til at vinde kampen – men chancerne for at gå videre er vel fifty-fifty …