Nødblus i Esbjerg

Før SAS Liga-kampen i går i Esbjerg blev en person afsløret i forsøg på at smugle fyrværkeri ind på FCK AWAY-afsnittet. Personen er idømt et års karantæne. Efterfølgende er to personer pågrebet i forbindelse med nødblusaffyringen i kampens 2. halvleg. Disse to har ligeledes fået et års karantæne fra alle F.C. Københavns kampe på såvel ude- som hjemmebane. Dermed er den aktuelle karantæneliste på 56 personer, hvoraf de 38 er idømt karantæne for fyrværkeri og lignende.

 

I sidste uge modtog klubben en bøde på 97.000 kroner for brud på ordensreglementet i forbindelse med udekampen mod Stabæk og hjemmekampen mod Sparta Prag i UEFA Europa League. Forude venter en afgørelse i UEFA angående overtrædelser af reglerne i forbindelse med F.C. Københavns kamp i Eindhoven i sidste uge. F.C. København og F.C. København Fan Club har nu indledt en tættere dialog i søgen på en løsning, der inkluderer sund fornuft og i muligt omfang friholder de mange FCK-fans, der følger klubben uden at bryde reglerne, for gener.

 

Klubben og spillere sætter pris på den gode stemning, der er til udekampene, men appellerer igen til de få, der bryder ordensreglementet. Der er tale om gerninger, der er potentielt farlige og som i øvrigt fremkalder fysisk ubehag for de personer, der udsættes for røg og lignende. Gårsdagens episoder i Esbjerg understreger behovet for en markant indsats på området, og F.C. København er indstillet på at yde den nødvendige indsats for at stoppe denne planlagte og klubskadelige virksomhed.