Fair play: 7 kort i 10 kampe

Tillykke til Hjalte med kamp nr. 250

Da dommer Peter Rasmussen søndag aften satte kampen i gang på NRGi Park, betød det samtidig at Hjalte Nørregaard nu har spillet 250 kampe for Byens Hold, og meget snart vil han formentlig være nummer to på listen over spillere med flest førsteholdskampe.

 

Af Jan Eliassen

Listen over flest spillede kampe toppes af F.C. Københavns nuværende Manager for School of Excellence, Michael Mio Nielsen, med 284 kampe, så selvom Hjalte nu er oppe på 250 kampe, så er Mios førsteplads sikret et stykke tid endnu. Det er Christian Lønstrups andenplads til gengæld ikke, for hvis at Hjalte vedbliver med at få spilletid, så vil der ikke gå så lang tid før Hjalte når 254 kampe, og dermed er nummer to på listen over flest spillede kampe.

Hjaltes debut for F.C. København kom den 17. april 2000 i et 2-0-nederlag til OB i Odense. Hjalte fik ikke bare sin debut, men faktisk også en plads i startopstillingen. At dette så formentlig skyldtes en række skader og karantæner til en række stamspillere er så en anden sag, men Hjalte gjorde i hvert fald alt hvad han kunne – og blev da også belønnet med spilletid i seks af de resterende otte kampe i sæsonen.

Der skulle dog gå nogle år før Hjalte begyndte at nærme sig en fast plads i startopstillingen, og mon ikke at Hr. Nørregaard først for alvor fik en plads i tilhængernes hjerter på en dejlig solskinsdag i juni 2003 på Brøndby Stadion. Få behøver sikkert få det beskrevet, men vi gør det alligevel. Det var næstsidste spillerunde, modstanderen var Brøndby IF, stillingen var 0-0 og F.C. København skulle vinde for selv at kunne spille guldet hjem. Hjalte havde i det 69. minut afløst Morten Bisgaard, og sammen med de øvrige løver kæmpede han alt hvad han kunne for at hive sejren i land. I kampens overtid fik Zuma spillet Ole Tobiasen på højre fløj, og han bankede bolden hårdt og fladt ind i feltet, og da stadionuret viste 92:16 scorede Hjalte Nørregaard sit første mål for F.C. København, og fik dermed jublen til at bryde ud i et hjørne af stadion, men resten af de 31.508 tilskuere blev meget tavse. Det var i sandhed en dejlig dag!

Siden den kamp er Hjalte blevet en vigtigere og vigtige brik i F.C. København, og det er derfor heller ikke så overraskende at det i denne sæson er blevet til spilletid i 39 kampe ud af 40 mulige, hvor pokalkampen i Næstved er den eneste kamp, hvor Hjalte ikke har fået spilletid.

 

Kilde: www.danskfodbold.com og www.nipserstat.dk