Hughes: - Vi skal forbedre os på udebane

Hughes: - Vi skal forbedre os på udebane

 

- Det er vigtigt med et godt resultat før returkampen, lød det ikke overraskende fra City-manager Mark Hughes på det pressemøde, han holdt forud for City’s træning i PARKEN onsdag aften. Hughes lagde ikke skjul på, at hans mandskab ikke har præsteret godt på udebane i denne sæson, hvor det hidtil kun er blevet til en eneste udesejr i Premier League.

 

- Vi har faktisk haft vores bedste uderesultater i UEFA Cup’en, tilføjede den tidligere walisiske landsholdsbomber og hentydede bl.a. til at City vandt 2-0 over i Gelsenkirchen over Schalke 04, hvilket banede vejen for at man i sidste ende vandt sin UEFA-gruppe.

 

Men ligefrem at gøre dem til favoritter til en finaleplads, som nogen eksperter har gjort, det vil Mark Hughes nu alligevel ikke helt skrive under på:

 

- Vi har gjort det godt i Europa denne sæson, hvor vi har været med længe lige fra 1. kvalifikationsrunde. I første omgang var vores mål blot at komme i gruppespillet, og det gik vi hen og vandt. Nu må vi se, hvor langt vi kan gå – vores mål er selvfølgelig at gå hele vejen, men UEFA Cup’en er stærk i år med mange gode hold. Foreløbig fokuserer vi på denne og næste runde, som vi jo allerede kender lodtrækningen til.

 

PARKENs grønsvær blev nyanlagt så sent som i mandags, og selv om Hughes endnu ikke havde nået at tage den nærmere i øjesyn, så var han lidt betænkelig ved dens beskaffenhed:

 

- Den kan næppe være helt ideel, når det ikke er længere siden. Men jeg har været ude for lidt af hvert med det walisiske landshold på Millennium Stadium i Cardiff, så det bør ikke være noget stort problem.

 

Manchester City har jo allerede stødt på dansk modstand tidligere i UEFA Cup’en, da man med lodder og trisser og de helt små marginaler ekspederede FC Midtjylland ud i august. På det tidspunkt var City dog stadig i opstartsfasen i forhold til den engelske sæson, men det lignede mere end påtaget høflighed, da Hughes udtalte, at man bestemt har lært af dette møde med dansk fodbold.

 

- F.C. København er jo bedre placeret end Midtjylland. Det er et stærkt og velorganiseret hold med en god arbejdsmoral, og selv om Santin måske ikke spiller, har man andre gode offensive kræfter, som vi skal holde øje med. Jeg er også imponeret af de offensive backer, der godt kan lide at støde med frem, og der er også farlige folk på kanterne. Så selv om de ikke har spillet turneringskampe på det seneste, så er vi helt opmærksomme på, hvad der venter os.

 

- Men vi skal forbedre vores præstationer på udebane. Vi har spillet alt for mange kampe i Premier League, hvor vi har domineret begivenhederne uden at få et resultat med hjem. Vi er tit kommet bagud uden at kunne komme tilbage i kampen, og det skal vi forbedre, sluttede Hughes inden han gik ned i omklædningsrummet og skiftede fra jakkesæt til træningsdragt for at lede aftentræningen under PARKENs tag, som i øvrigt vil forblive på så længe som muligt op til kampstart.