Nathan Coe: - Altid specielt at debutere

Straffeekspedition i Lyngby

F.C. København måtte onsdag aften ud i både 120 minutters spil og straffespark mod Lyngby, før pladsen i semifinalerne var afgjort. Det er sket før i pokalturneringen, senest mod Slagelse og Thisted, hvor Byens Hold også endte med at trække det længste pokalstrå fra 11 meter-pletten.

af Torkil Fosdal

Atiba Hutchinson sparkede køligt det afgørende straffespark i nettet, men det var i høj grad Nathan Coe, der blev løvernes pokalhelt. Australieren havde fået chancen mellem stængerne i stedet for Jesper Christiansen, og han brillerede dels med en super refleksredning, da Lasse Qvist slap helt fri fem minutter før den forlængede spilletids udløb, og dels med en flot redning på et af straffesparkene. Selv om Lyngby var godt med i spillet, var det dog københavnerne, der havde klart flest chancer og også burde have afgjort matchen, inden den gik ud i forlængning.

Den vurdering var cheftræner Ståle Solbakken også enig i efter kampen:

- Al ære til Lyngby, de spiller en flot kamp. Vi er ikke gode nok i 1. halvleg, mens 2. halvleg er helt godkendt, vi skaber og brænder flere store chancer, bl.a. er Santin helt fri med Rune Pedersen to gange. Så vi burde have afgjort det selv.

- Før pausen flytter vi bolden for langsomt rundt, og Lyngby bruger deres fysik godt, men efter pausen får vi mere bevægelse i holdet, og på den tunge bane handler det om at spille mere enkelt, og det lykkes bedre i 2. halvleg. Men Rune har nogle flotte redninger, og det er næsten synd at han ikke får lov at stå som ”big hero”.

- Forlængningen bliver præget af en del spilstop, så spillet bliver lidt mere rodet. I straffesparkskonkurrencen synes jeg vi sparker mere sikkert end dem, og det bliver afgørende i sidste ende. Men også stor ros til Nathan, som er tæt på at snuppe flere straffer end det ene, han tager, sagde cheftræneren.

Inden for de senere år har F.C. København været ude i lignende kampforløb med både Slagelse og Thisted, hvor nogle af de erfarne spillere var blevet sparet, og det endte med forlængning og straffespark, før det videre avancement blev sikret.

- Vi valgte at spare et par spillere i dag på grund af det tætte kampprogram, men det er ikke sikkert, vi havde slået dem i ordinær tid alligevel. Nu endte det godt, som det er sket før, selv om vi har skiftet meget ud på holdet, sluttede Ståle Solbakken, mens han overrasket konstaterede, at Nordvest er med i hatten, når DBU trækker lod i semifinalerne. De to sidste hold er AaB og Brøndby IF.

Lyngbys cheftræner Henrik Larsen, der tidligere har båret FCK-trøje nr. 13 og også varetaget jobbet som assistenttræner, var selvfølgelig ærgerlig efter kampen:

- Vi forsøgte at spille vores eget spil og stå højt på banen for ikke at blive trykket helt tilbage, og det lykkedes vi rigtig fint med. Vi skaber også nogle udmærkede chancer, vi kan score på og afgøre kampen. Men i sidste ende blev rutinen afgørende på straffesparkene, FCK har lige det der ekstra gear, når det gælder, sluttede "Store" Larsen.


Nathan Coe: Jeg nød hvert et minut

- Det er altid dejligt at få lov at spille og især også at vinde, så jeg nød hvert et minut i dag, og jeg synes, det var en god pokalkamp. Lasse Qvists afslutning mod slutningen, der når jeg ikke at tænke, det er bare en ren refleksredning, og så får jeg også slået den væk i anden omgang. Og straffesparket var også dejligt at få fat i!


Thomas Kristensen: Vi har chancerne

- Vi kommer skidt i gang i 1. halvleg, hvor Lyngby også gør det rigtig godt, men i 2. halvleg synes jeg vi sidder på kampen og har en masse chancer til at afgøre det selv. Men i sidste ende det vigtigste at vi går videre.


Atiba Hutchinson: Jeg havde bestemt mig

- Jeg var ikke nervøs før det afgørende straffe, jeg koncentrerede mig bare om at få den i kassen. Jeg havde på forhånd bestémt mig for, hvor jeg ville sætte den, og det var dejligt at se den gå ind.


Per Wind: Kun været med at tabe på straffe én gang

- Puha, det holdt hårdt. Det er vist ottende gang i min tid i klubben, at vi er ude i straffespark, og vi har kun tabt én gang. Det var helt tilbage i år 2000 mod AB i PARKEN.