Tilfredshed i begge lejre

Tilfredshed i begge lejre

Eftermiddagens pokalkamp i Varde var henlagt til kl. 13.45, eftersom der ikke er lysanlæg på det nyopførte Sydbank Stadion, der blev indviet så sent som 11. september. Men det tidlige kamptidspunkt kostede givetvis nogle tilskuere fra den vestjyske by, som dog stadig kunne mønstre ca. 20% af byens befolkning på lægterne. Der var dog næppe mange, der turde håbe på at de skulle genenm både forlængning og straffespark - og det kom de heller ikke til...

 

Til gengæld vakte det minder hos sportsdirektør Carsten V. Jensen om sidst han var  til pokalkamp i Varde. Det var tilbage i 3. runde i sæsonen 1986-87, hvor han repræsenterede Næstved, der dengang lå i den bedste række. Varde tvang Næstved ud i forlængning og straffespark, og vestjyderne trak overraskende det længste strå og vandt 5-4.

 

- Til sidst var det så mørkt, at man måtte køre et par biler hen bag målet og tænde lysene for at vi kunne afvikle straffesparkskonkurrencen, husker CV, der understreger, at han scorede på sit forsøg fra pletten!

 

Tilbage i nutiden blev dagens aktører budt velkommen på banen med et muntert banner fra Varde-fansene bag det ene mål, der advarede københavnerne om at her i Varde spiller man altså på græs! Ganske rigtigt var der græs så langt øjet rakte fra den lille tribune på den ene langside, og også de øvrige tilskuerpladser var såmænd af græs. Heldigvis stilnede gråvejrsregnen af inden kick off, men der stod en halv pelikan på langs ad banen. Selv om hjemmeholdet havde den i ryggen i 1. halvleg, kom de hurtigt i modvind, da mestrene effektivt lukkede kampen i løbet af det første kvarters tid.

 

Ståle Solbakken benyttede lejligheden til at give spilletid til flere af de unge spillere, ligesom William Kvist fik chancen på sin favoritposition på den centrale midtbane. Det glædede han sig da også over efter kampen, selv om han undervejs blev dirigeret ud på højrekanten, da Silberbauer gik ud.

 

- Jeg synes jo det er sjovere at spille på midtbanen, for man er meget mere med i spillet, og det ligger mere til mig. Det er også her jeg altid har været vant til at spille, sagde William.

 

Hans midtbaneplads gav plads til Oscar Wendt på højre back, hvor han synes at blive bedre og bedre for hver gang. I dag kom han frem til flere gode indlæg med det tidligere så kolde højreben. Defensivt havde hverken han eller forsvarskollegerne alverden at se til, og hans makker i venstre side, Niclas Jensen, var igen direkte uheldig med ikke at komme på måltavlen.

 

Denne gang traf han endda træværket to gange direkte på frispark, og DR's udsendte Andreas Kraul kunne huske, at det i morgen den 1. november er præcis 6 år siden, Niclas senest scorede for F.C. København. Det hører selvfølgelig med til historien, at han har været væk i 5 år, men sidst han kom på tavlen var faktisk hans legendariske sejrsmål i Amsterdam, der sendte Ajax ud af UEFA Cup'en...

 

Alt i alt var der tilfredshed i begge lejre med dagens resultat. I løbet af 1. halvleg frygtede Varde-spillerne forståeligt nok en ny sæk som lørdagens 1-9 til AGF II, og efter kampen var de tilfredse med at have holdt stand og begrænset nederlaget til de 0-4. Hos F.C. København glædede Ståle & co. sig over, at de fik gang i målscoringen og tillige sparet lidt på kræfterne inden lørdagens udekamp i Århus.