U-18: KB-Brøndby 0-3

KB's U-18 hold mødte lørdag den 16. juni rivalerne fra Brøndby IF, i en kamp der på papiret lignede en udklassering af KB, men som reelt forløb meget mere lige end resultatet afslører. Faktum var dog at resultatet blev 0-3.

KB startede kampen godt ud på den meget våde bane og formåede af få deres opbygningsspil i bageste kæde, med opspil både over kanten og op gennem midten, til at fungere, hvilket gjorde at de var meget boldbesiddende i de første 25 minutter og det afstedkom yderst få fejl i pasningsspillet.

KB skabte imidlertid ikke de store chancer, men starten, gav grundlag for optimisme. Brøndby skabte heller ikke de store muligheder i kampens første halve time, men satsede på en god organisation bagude og sporadiske kontraangreb, der imidlertid blev ført igennem med dygtighed i pasningerne og i høj fart. Et par hjørnespark til begge hold udløste heller ingen deciderede målchancer.

I det 26. minut har KB et rigtig godt angreb hvor bolden bliver ført op gennem midten for til sidst at blive afleveret ud til Marc Dal Hende på kanten af feltet, i venstre side. Marc får i fuldt løb sparket godt på tværs af målet, men desværre tager bolden yderkanten af den fjerneste stolpe.

I det 34. minut får Brøndby igen et hjørnespark. Fra venstre side sparkes bolden ind i feltet og Brøndbys anfører får ugeneret lov at stige til vejrs på kanten af det lille felt og heade bolden i mål uden chance for Frederik Vang, til 0-1. Et mål hvor forsvaret var for passivt.

Efter føringen spillede Brøndby fortsat afventende i deres organisation, men begyndte så småt at være boldbesiddende i lidt længere perioder, og flere af deres angreb blev nu bygget op nedefra. Det medførte dog ikke at de skabte flere chancer i spillet ude på banen. Da kampens dommer fløjtede til pause efter de første 45 minutter kunne man se tilbage på en chancefattig halvleg, og en kamp som KB absolut stadig var med i, selvom de var bagud med 0-1.

Fra 2. halvlegs start overtog Brøndby mere af spillet og det virkede som om de var gået et gear op. KB fulgte dog fint med i de første 10 minutter og formåede at holde stand i forsvaret, som dog heller ikke var rigtig hårdt presset. I det 57. minut får Brøndby imidlertid et hjørnespark i venstre side. Indlægget bliver for langt og bliver clearet ud i højre side hvor bolden igen bliver lagt helt ud til venstre hjørneflag. Indlægget leder denne gang til lidt forvirring ved bageste stolpe hvor bolden havner hos en Brøndby spiller, der tæt under mål, mellem to forsvarsspillere, kan heade bolden ind til Brøndby føring 0-2.

KB forsøgte med hjælp af et par udskiftninger atter at komme ind i kampen, og der blev vist gode takter i perioder. københavnerne tiltvang sig også ind imellem et lille overtag på Brøndbys banehalvdel, men uden at de kunne skabe målchancer. Samtidig havde KB rigeligt at gøre med at holde Brøndby fra yderligere scoringer, blandt andet måtte Frederik Vang et par gange ud i fuld længde og redde skudforsøg udefra.

Mod slutningen af kampen formåede KB at sætte lidt tryk på Brøndbymålet, men de kunne bare ikke skabe de afgørende målchancer. I det 87. minut fik Brøndby, i et kontraangreb, bolden slået frem i KB’s forsvarskæde og bolden blev i første omgang clearet, men på det efterfølgende indlæg fra venstre side kikser clearingen i forsvaret. Bolden får lov at passere til en Brøndbyspiller der fra kanten af feltet halvflugter indlægget ind igen, uden chance for Frederik i målet, til Brøndbyføring 0-3.

Opsummerende kan man se tilbage på en kamp, hvor KB desværre ikke helt har nok at byde ind med over 90 minutter mod et Brøndby hold der bestemt ikke var skræmmende, men som alligevel formår at skabe et solidt overtag.

Startopstilling:

Frederik Vang Larsen
Danni Jensen - Jacob Albrechtsen - Mallik Conradsen - Nicklas B. Kristensen
Kevin B.Timm - Dejan Buzakovic - Sean Christoffersen - Marc Dal Hende

Thomas Christiansen - Andreas Moos

Udskiftningsspillere:
66. minut: Jamal Bhuyan ind – Dejan Buzakovic ud
66. minut: Kim Dyppel ind - Sean Christoffersen ud
79 minut: Magnus Sonne ind – Kevin B. Timm ud

Forårets sidste kamp spilles ude mod Silkeborg lørdag 23. juni kl. 13.30 på Silkeborg Stadion.