Rasmus Falk

Tirsdag venter det fjerde pokalmøde med Midtjylland

Tirsdag aften mødes F.C. København og FC Midtjylland i 4. runde af Oddset Pokalen, og det er også fjerde gang, de to hold mødes i pokalturneringen.

Alle otte kampe i runden, som svarer til 1/8-finalerne, spilles tirsdag, onsdag og torsdag, og vores kamp har kickoff tirsdag aften kl. 20.15.

Det er tredje gang i de seneste fem sæsoner, at vi tørner sammen i 1/8-finalerne, og vi mødtes også i en kvartfinale i foråret 2007. To af kampene er først afgjort efter forlænget spilletid eller straffespark:

12.04.07 FCM-FCK 2-3 efs (ord. kamp 2-2) (kvartfinale)
01.11.18 FCM-FCK 2-0 (1/8-finale)
17.12.20 FCK-FCM 1-1 efs (ord. kamp 1-1, 5-6 i str.konk.) (1/8-finale)

Den 12. april 2007
Mandagen før var vi også i Herning og vandt en overlegen 4-0-sejr, men denne torsdag aften blev det mere tæt og spændende.

Vi var bagud både 0-1 og 1-2, men udlignede ved henholdsvis Fredrik Berglund og Dan Thomassen. Mod slutningen af den ordinære kamp fik Atiba Hutchison bolden i det midtjyske mål (efter et saksespark af Dan Thomassen på stolpen!), men canadieren var offside.

Fem minutter inde i den forlængede spilletid brændte Hjalte Nørregaard et straffe, som Thomas Røll begik mod Atiba, men kort før ”tredje halvleg” var forbi, dundrede Brede Hangeland bolden i nettet.

Spændingen holdt sig dog, og Jesper Christiansen havde en mirakuløs redning efter et midtjysk stolpeskud, hvor stadionspeakeren nåede at sætte scoringsjinglen på, selv om bolden aldrig var over stregen.

Med 3-2-sejren gik vi til semifinalerne, hvor vi slog Lyngby for siden at tabe finalen til OB.

Matchvinder Brede Hangeland takker vores fans for støtten i Herning.

Den 1. november 2018
FC Midtjylland kom tidligt foran efter et hjørne, men 1. halvleg var ret lige og chancefattig. Efter en time øgede de til 2-0 på en kontra, og selv om vi var tæt på reducering, så manglede vi skarphed i afslutningerne, og den midtjyske sejr var aldrig i fare.

Det var til gengæld også vores sidste nederlag til et dansk hold, inden vi i foråret sikrede mesterskabet fire runder før tid, mens Midtjylland gik hele vejen i pokalen og slog Brøndby i finalen efter straffespark.

Ankersen, Gregus, Wind, Vavro, Bengtsson er linet op til at forsvare en dødbold. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Den 17. december 2020
Halvanden måned efter, at Jess Thorup overtog trænerjobbet, var vi igen begyndt at vinde i Superligaen og havde netop vundet 1-0 i Farum, da vi en råkold decemberaften mødte FCM i Parken. Med syv mand på skadelisten (Bengtsson, Bjelland, Fischer, Daramy, Bøving, Wind, Kaufmann) startede unge Rasmus Højlund for blot anden gang i en kamp, der startede skidt og sluttede værre.

FCM fik straffe i første minut, som Sory Kaba udnyttede, men i 9. minut udlignede Jens Stage lidt heldigt, da bolden ramte ham på brystet og gik i en blød bue over Jesper Hansen.

Der var mange chancer i 1. halvleg, mens 2. halvleg var mere rodet, men set med FCK-briller kunne og burde vi have afgjort kampen.

I straffekonkurrencen var ingen af keeperne var i nærheden af de ti første spark, men da Nicolai Thomsen sparkede vores sjette over mål, og de scorede på deres, så var det farvel til pokalen. Denne gang røg midtjyderne dog ud i kvartfinalerne til SønderjyskE.