Roony Bardghji og Orri Óskarsson

Kampreferat: Pokal-perle af Roony i helstøbt holdindsats

Da der blev trukket lod til 4. runde i pokalen, var FCK og FCM de to sidste hold, der kom op af bowlen, og mødet mellem de to seneste pokalvindere endte med en smal, men bestemt ikke ufortjent 1-0-sejr til københavnerne.

Vi ændrede på seks pladser fra lørdagens Hvidovre-sejr og sparede spillere som Achouri og Khocholava, så start-11’eren var Grabara – Ankersen, Vavro, Diks, Sørensen – Lerager, Falk,  Højlund – Larsson, Cornelius, Diogo

Midtjylland startede med ni af de 11, som for en måned siden vandt 2-0 i Parken, og Martin Fraisl i målet og Mads Bech i centerforsvaret var nye i stedet for skadede Jonas Lössl og Juninho.

Dengang profiterede midtjyderne af et par defensive FCK-fejl, men dem holdt vi denne gang nede på et minimum, og det var en væsentlig årsag til sejren, som blev skabt, da Roony udnyttede en af de to-tre store chancer, vi selv skabte i kampen.

Holdfoto med indmarchbørn fra Klub Leo

God Corner-chance i starten
Vi lagde godt ud med en ”Corner classic”, da han i 3. minut kontrollerede en lang Denis Vavro-fremlægning, trak sig fri på kanten af feltet og hamrede bolden lige over mål med højre.

Lidt efter bankede Christian Sørensen også en skudmulighed i feltet over mål, men siden gik der en rum tid, for nogen af holdene for alvor forsøgte sig.

Andreas Cornelius

Midtjylland havde en hel del dødbolde i 1. halvleg, men de blev alle ekspederet hurtigt væk af vores solide og påpasselige defensiv, og gæsterne havde ikke en eneste afslutning mod mål i de første 45 minutter.

I 21. minut driblede Falk forbi 3-4 mand i feltet og spillede Jordan Larsson, men han blev tacklet omkuld af Mads Bech, inden han fik fat i bolden. Efter den chance var det småt med tilløb til chancer nede i den ende af banen, måske bortset lige fra en Falk-flugter uden for feltet efter en clearet dødbold.

Kamil Grabara

Få chancer i tæt kamp
Man noterede også en fin offensiv detalje af den energiske Oscar Højlund, som omkring den halve time snød Henrik Dalsgaard, men sendte indlægget lige ind til Fraisl.

Men vi havde godt styr på kampen og nød blandt andet godt af en stor, stærk opspilsstation som Cornelius, der også gik godt med i kombinationerne og de defensive dødbolde.

Oscar Højlund

Halvlegen sluttede med et gult kort til Kristoffer Olsson for at hive Jordan Larsson ned i et kontraløb ude i siden, men han undskyldte hurtigt for det professionelle frispark med en ”det var nødvendigt-gestus”. Men nogen hårdt spillet halvleg var det ikke, selv om der blev gået til den i duellerne, og et par høje arme en gang imellem ramte en modstander.

Boldbesiddelsen ved pausen lød på 50/50, men 5-0 i afslutninger til løverne vidnede om et lille overtag, men trænere og spillere sagde bagefter, at de ikke var helt tilfredse med presset og intensiteten.

FCM bedst ud efter pausen
Orri Óskarsson afløste Diogo Goncalves på venstre kant fra 2. halvlegs start, og umiddelbart kom gæsterne bedst ud til halvlegen med mere spil på vores halvdel. Cornelius lavede dog også lige en lækker tunnel på Ingason, da han trak ind i feltet, men det førte ikke til mere.

Orri Óskarsson

Derimod kom Midtjylland deres første reelle chance i kampen, da et langt Mads Bech-indkast lidt tilfældigt endte med en skudchance til Cho, men fra spids vinkel skød sydkoreaneren lige på den velplacerede Kamil Grabara.

Det var en tæt og jævnbyrdig kamp, men med  en del boldtab fra begge sider, og det var ikke et festfyrværkeri af offensiv fodbold. De to hold havde læst hinanden godt og forsøgte at undgå blottelser bagud, for begge havde kun én ting for øje: at komme videre til kvartfinalerne.

Da vi rundede en time, og Roony Bardghji afløste Jordan Larsson, stod det efterhånden klart, at det første mål nok ville blive ret afgørende for, om kampen tippede til den ene eller anden side.

Kevin Diks

Det kunne være midtjydernes vej i 67. minut, da Vavro kiksede et indgreb omkring midten, og Simsir sendte Cho alene afsted, men fra en lidt spids vinkel afsluttede han en meter forbi den fjerneste stolpe. Det var dog også den eneste store chance, vi gav væk i hele kampen…

Nye kræfter i form af Viktor Claesson og Elias Jelert kom ind for trætte Corner og Oscar Højlund, som begge havde præsteret rigtig godt og lå side om side i fansenes afstemning om Carlsberg Man of the Match.

Stor chance til kantspilleren Jelert
Med tre højre backs på banen (hvis vi tæller Diks med) og en venstre, var spørgsmålet hvor Jelert skulle placeres, og han blev sendt op som venstre kant, mens Orri rykkede ind på Corners forwardplads, og Claesson overtog Højlunds 8’er-position.

Som tiden gik, kom der mere og mere tænding i kampen, og selv om kampen ikke var mere hårdt spillet, end man kan forvente på det her niveau, så havde dommer Morten Krogh en del at se til, og i disse pokalrunder har dommerne jo heller ikke VAR til at hjælpe.

Efter 75 minutter fik vi vores hidtil største chance for at score det efterhånden livsvigtige første mål. Efter en god generobring af Orri fandt Roony Claesson i feltet, og han lagde den godt videre til en helt fri Elias Jelert, som sparkede bolden over den fremstormende Martin Fraisl, men desværre også over FCM-målet.

Elias Jelert

Smukt opspil til Roonys pokal-perle
Vi havde efterhånden tvunget momentum over på vores side, jagtede enhver bold og stoppede flere midtjyske forsøg på at gå til angreb, og i 77. minut satte vi selv et fremragende angreb op.

Helt nede fra Grabara spillede vi os op ad banen med gode løb og gode afleveringer, og da Falk fik bolden af Ankersen 7-8 meter uden for deres felt, skete der ting og sager. Han tog et par træk og slog en maskeret stikning til Lerager, der straks lagde den videre i feltet til Roony, som kom i det helt rigtige løb og iskoldt sparkede bolden forbi Martin Fraisl.

Roony Bardghji

Kort efter var Kevin Diks ved at forære gæsterne en stor mulighed, men da de ikke straks udnyttede den, sørgede han selv for at cleare deres indlæg i feltet, sådan som vi havde gjort så mange gange før i kampen.

I stedet kørte vi selv en god kontra, hvor Roony søgte ned i banen og spillede Orri fremragende fri i dybden, men Mads Bech tacklede til hjørne, og flaget gik også får en offside, som vi tillader os at kalde hårfin.

FCK-fans i Parken

Tættere på 2-0 end 1-1
I jagten på kvittering havde Midtjylland stadig svært ved at komme til noget, men Armin Gigovic havde en udmærket flugter uden for feltet, som gik et par meter forbi. Men de belejrede os aldrig og lagde hårdt tryk på, og mod slutningen havde vi flere chancer til 2-0, end de havde til 1-1.

Lerager headede i 84. minut lige over på en Sørensen-dødbold, og to minutter senere trak Orri sig godt fri i en kontra, men skød et stykke over mål.

Da vi tog hul på seks minutters tillægstid, var der stadig ikke fare på færde foran Grabara, og det kom der heller ikke. I stedet begik midtjyderne frispark i flere situationer, hvor de havde tilløb til noget. I stedet var Roony tæt på at blive dobbelt målscorer i fjerde tillægsminut, da Orri spillede ham helt fri, men Fraisl reddede godt denne gang.

Det blev derfor ved 1-0, men det var også nok til at sende os i kvartfinalerne i december.