Pieros og Zeca

Zecas første Derby - på dansk græs

Vores græsk-portugisiske midtbanemotor oplever på søndag sit første Derby - vel at mærke på dansk græs, for han har prøvet lidt af hvert gennem sine mange år i græsk fodbold!

"Jeg spillede 11 Derbyer for Panathinaikos mod Olympiakos, og der er altid en helt fantastisk atmosfære omkring de kampe, så jeg er vant til at skulle spille i en meget hektisk og intens kulisse. Det glæder jeg mig også til i Danmark, men det må selvfølgelig ikke udvikle sig, som det engang gjorde, hvor vi simpelthen tabte uden kamp, fordi Panathinaikos-fans invaderede banen og jagtede Olympiakos' træner. Det er det værste, jeg har oplevet!" fortæller Zeca.

"Jeg kan godt forstå, at man er meget engageret i den type kampe, og sådan skal det også være, men det må selvfølgelig ikke udarte sig på den måde. Jeg har også hørt lidt om, hvad der skete sidst i Brøndby, og derfor håber jeg virkelig, at det bliver en god oplevelse for alle på søndag, så man trygt kan gå til fodbold og tage sine børn med på stadion". 

Carlos Zeca
Zeca i aktion i torsdagens 3-0-sejr over FC Zlin

"Men det er klart, at det er en meget speciel kamp for fansene og alle involverede, og det kunne jeg også mærke på fansene i går. Så nu glæder jeg mig bare til at komme ud og opleve det og også være med til at give vores fans en god oplevelse i form af en sejr!" siger Zeca efter fredag formiddags lette restitutionstræning.

"I dag er man selvfølgelig lidt træt i kroppen, men sådan skal det være dagen efter en kamp. Vi har haft den sædvanlige recovery-træning efter en kampdag, og så træner vi normalt i morgen og skal nok være klar på søndag," forsikrer Carlos Zeca, der har spillet 5 Superliga- og 3 Europa League-kampe, siden han kom til København.


>> Praktiske informationer om Derbyet