Carlos Zeca

Zeca: Vi vil skrive historie!

Efter en lille uges fri er spillerne godt i gang med forberedelserne til returkampen i Europa League 1/8-finalen mod Istanbul Basaksehir onsdag aften i Telia Parken. Og anfører Zeca glæder sig over at gå på banen med genopladede batterier.

”Det har virkelig været godt for os at få nogle dages fri efter en hård tid for os allesammen. Vi har kunnet slappe af med vores familier og få tankerne lidt væk fra fodbolden. Nu kan vi så lade ordentligt op og fokusere på endnu en ’finale’ for os - ligesom de sidste kampe i Superligaen, hvor vi var pisket til at vinde - og gjorde det,” siger Zeca forud for onsdagens opgør mod de nykårede tyrkiske mestre.

’Ingen tilskuere giver ingen mening’
Som bekendt bliver den store kamp uden tilskuere på lægterne, da det europæiske fodboldforbund ikke har villet behandle sagen trods gentagne henvendelser og de danske myndigheders retningslinjer, der tillader tilskuere til kampe.

”Der står meget på spil, og det bliver uden tvivl en spændende kamp. Men det er virkelig problematisk, at vi ikke får lov til at have vores tilskuere i ryggen. Den beslutning fra UEFAs side giver ingen mening, når tyrkerne havde tilskuere på stadion i den første kamp i Istanbul lige inden Corona-pausen - og vi siden har vist, at vi kan håndtere at have tilskuere på stadion i Danmark,” forklarer Zeca, der forventer en tæt kamp på banen.

Handler om det første mål

”Det bliver en svær og jævnbyrdig kamp. Det var et ærgerligt nederlag for os i marts, hvor de først scorede på et straffespark til sidst. Og de har lige vundet det tyrkiske mesterskab, så de kommer med selvtillid. Men vi skal gå efter at score det første mål, og bringe balance i tingene - og derfra kan alt ske. Vi vil skrive historie med en plads i kvartfinalen, og vi vil gøre alt for at vores fans igen kan få noget at juble af efter en svær sæson.”

Damen vil blive savnet
Udover publikum bliver kampen desværre også uden 35-årige Dame N’Doye, som sagde nej til en ny korttids-kontrakt med klubben i sidste uge, hvilket naturligt nok ærgrer anføreren.

”Vi kommer til at savne ham meget. Han er en fantastisk spiller og en fantastisk person. Men sådan er fodbold nogle gange, og det må vi respektere. Han var en faderfigur for os i truppen, og han har lært mig meget om ledelse - om at være rolig, bevare overblikket og gøre de rigtige ting. De værktøjer vil jeg helt sikkert bruge fremover i rollen som anfører. Jeg ønsker ham og hans familie alt det bedste - og jeg ved, at det også er en svær situation for ham,” siger Zeca, der nåede at være holdkammerat med topscoreren i to sæsoner.

Kampen mod Istanbul Basaksehir fløjtes i gang onsdag kl 18.55 og vises direkte på 6’eren og Dplay.