Will Orben - hvem er han?

Inden kampen mod AB var det nok kun de færreste, der vidste hvem den amerikanske F.C. København-angriber Will Orben var. Dvs., at det nok kun var de færreste i offentligheden, for blandt de københavnske fans har mange kendt i hvert fald navnet på Will, der har været i klubben i halvandet år og spillet en mængde kampe for både andetholdet og Ørestadsholdet.

På disse hold har han været en af de bærende kræfter længe og spillet spydspids, men sådan har det ikke altid været.

Will kommer fra en lille by ved navn Columbus i Indiana, som er en af de stater der danner hvad amerikanerne kalder the Midwest, og her har han spillet fodbold fra sin barndom, men også ishockey, basketball og andre, mere typisk amerikanske sportsgrene.

Da han startede på college besluttede han sig for at satse fuldt ud på den europæiske fodbold, og han blev placeret på midtbanen - centralt og i højre side - på Lehigh Universitys hold. Siden kom han til klubben Hershey Wildcats, men efter en tid besluttede han sig for at prøve noget andet og rejse til Europa for at se, hvor godt han kunne gøre det her.

Will havde tilbragt et år i London, og her havde en kammerat rost F.C. København for ham. Så da han tog tilbage til Europa var det her, han henvendte sig - han ringede og spurgte om han kunne træne med andetholdet, og det fik han lov til.

Det var ca. samtidig med, at andetholdets cheftræner Flemming Pedersen overtog truppen, og Flemming placerede ham som angriber med det samme - siden da har hans plads været som den centrale angriber i en 4-3-3-opstilling.

I begyndelsen var det svært nok at komme på andetholdet, men Will arbejdede hårdt for det og underskrev til sidst sin første kontrakt, hvor han kom på deltid i klubben. Sideløbende med fodbolden har han resten af tiden hjulpet vores engelske groundsman Chris Hague med at vedligeholde Parkens fodboldbane.

Samtidig blev han en stadig vigtigere spiller for FCK2 og FCKØ og scorede efterhånden et anseligt antal mål. Han har forbedret sig enormt i sin tid i klubben, og efter et fint forår er der nu blevet plads til ham i superligatruppen.

Som spiller beskriver cheftræner Kim Brink ham som en teknisk dygtig type, meget disciplineret og uselvisk, og med en fremragende førstegangsberøring, som gør ham til en noget nær ideel spiller at spille bolden frem til - man så også mod AGF, at der kom meget få boldtab fra Wills side.

Desuden har han et godt hovedstød trods sine kun 178 cm - han kompenserer for manglende højde ved en fin springkraft. Og som afslutter han vist sig at være kold foran mål - han var kun cm fra få prikket bolden ind mod AGF, men ramte kun indersiden af stolpen.

Man må håbe på en stor fremtid for Will her i klubben - selv siger han, at superligaen er det han har drømt om siden han kom til klubben, og at det hele tiden har været hans mål med at spille her?

/nsm