Vigtig viden før BIF vs FCK

F.C. KØBENHAVN OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
I forrige spillerunde nåede F.C. København op på siden af FC Midtjylland, og overtag reelt førstepladsen i Alka Superligaen takket være flest scorede mål. I den netop overstående spillerunde trak F.C. København så fra midtjyderne, dette takket være FC Midtjylland 2-4 nederlag til Viborg FF samt F.C. Københavns 4-0 sejr over Randers FC.

Med sejren over Randers FC har F.C. København hentet 30 point i sæsonens første 14 kampe (9V-3U-2T). Det er tre point foran FC Midtjylland på 2. pladsen og seks point foran søndagens modstandere fra Brøndby IF.

F.C. København har scoret 26 mål i denne Superligasæson. Et af de 26 mål er et selvmål af AaB, men de resterende 25 mål er fordelt på Kasper Kusk (5), Andreas Cornelius (4), Youssef Toutouh (4), Nicolai Jørgensen (3), Thomas Delaney (2), Federico Santander (2), Ludwig Augustinsson (1), Marvin Pourié (1), Mathias 'Zanka' Jørgensen (1), William Kvist (1) og Benjamin Verbic (1).

De 26 mål i Alka Superligaen er fordelt 10-16 på de to halvlege. F.C. København har lukket 11 mål ind, fem af målene er scoret i første halvleg, mens de resterende seks mål er scoret efter pausen.

BRØNDBY IF OG ALKA SUPERLIGAEN 2015/16
Efter en knapt så god start på denne Superligasæson er Brøndby IF stille og roligt rykket op i tabellen. Rivalerne fra vestegnen har hentet 13 ud af de seneste 15 mulige point, og efter 5-2 sejren over OB i sidste weekend, er Brøndby IF nu placeret på 3. pladsen med 24 point.

Brøndby IF har hentet deres 24 point via syv sejre, tre uafgjorte og fire nederlag, og har i løbet af sæsonens første 14 kampe scoret 24 mål. 17 af de 24 mål er fordelt på blot fire spillere: Teemu Pukki (7), Johan Elmander (5), Ronnie Schwartz (3) og Lebogang Phiri (2), mens de sidste syv mål er fordelt på syv forskellige spillere. Brøndby IF’s offensiv har scoret 7 mål før pausen, de resterende 17 mål er scoret i kampens sidste 45 minutter (11 af dem i kampens sidste kvarter). Brøndby IF har lukket 17 mål ind, de er fordelt 8-9 på de to halvlege.

VIDSTE DU AT…
F.C. København fører 271 mod 269 mod Brøndby IF når der tælles clean sheets i Superligaen (F.C. København har endda spillet 50 Superligakampe færre end Brøndby IF).

Ses der på Superligakampe mellem de to klubber i november måned lyder tallene, fem kampe, tre uafgjorte og en sejr til hver klub. Målscoren er marginalt i F.C. Københavns favør og lyder 7-6.

F.C. København har spillet tre kampe i Superligaen på datoen 8. november. De tre kampe er vundet, vundet og tabt mod henholdsvis OB (2-0), B93 (2-1) og AaB (0-1).