Vigtig sejr til FCK/KB i 2. division Øst

Søndag eftermiddag mødte FC Københavns SAS Liga-reserver Ølstykke i 2. division Øst. Stillingen ved pausen var 0-0, men i 2. halvleg fik FCK/KB scoret de afgørende mål, og fik dermed hevet en vigtig 2-0 i land.

Af Jan Eliassen

Søndag eftermiddag drog FCK/KB til Ølstykke for at møde bundholdet fra 2. division Øst. På Ølstykkes hold finder man flere spillere med en fortid fra F.C. København (Peter Hansen og Kofi Dakinah), og selvom Ølstykke som helhed har mange dygtige spillere, så evnede holdet alligevel ikke at tempo gennem hele kampen – og blev aldrig for alvor en trussel mod FCK/KB, der dermed fik den ventede sejr over rækkens bundhold.

FCK/KB havde en fin kontrol med kampen, og generelt var der styr på det både offensiv t og defensivt. Det lykkedes dog hverken for FCK/KB eller for Ølstykke at komme frem til de helt åbne chancer. Ølstykke havde blot en enkelt chance i hele kampen, den faldt efter ca. 10 minutter, hvor de spillede bolden bag vores forsvar, men heldigvis sparkede den fremstormende angriber langt over mål - havde han ramt den, så havde Frederik Vang Larsen i målet nok været chanceløs.

Hvad angår egne chancer, så havde Kevin Bechmann Timm et par chancer i 1. halvleg, men som sagt blev der ikke scoret før pausen. I 2. halvleg var der heller ikke så mange chancer igen, men i det 65. minut viste Thomas Christiansen sit talent, da han dygtigt udnyttede chancen da den endelig opstod. Efter et frispark fik Thomas Christiansen returen, lavede en perfekt sparkefinte, og så stod den 1-0.

Herefter faldt Ølstykke samme, og FCK/KB havde et par muligheder for at øge føringen, men først i den 81. minut kom målet til 2-0, og igen kom målet efter et frispark. Mathias Gravesen sparkede på mål, bolden blev blokeret og ryger tilbage til Mathias Gravesen der får en ny chance til et indlæg, og denne gang fandt han Nikolaj Hansen, der med et godt hovedstød gjorde det til 2-0, kampens slutresultat.

Træner Niels Sørensen kunne efter kampen konstatere:

- Det var fint med en sejr, men det var også en vigtig sejr taget i betragtning af at det var bundholdet vi mødte. I betragtning af, at 7 af spillerne havde spillet en intern træningskamp mod 1. holdet i går, så ydede de i dag en meget godkendt indsats. Alle drengene fortjener ros, for at kunne hive sig op til to så fine præstationer to dage i træk. Det var godt at se, at vi havde overskuddet i den sidste ende til at stå distancen og få de tre vigtige point.

Med sejren i dag rykker FCK/KB op på 6. pladsen i 2. division Øst, mens Ølstykke må konstatere at de stadig ligger sidst.

FCK/KB’s næste kamp er søndag den 21. september kl. 1030 hjemme på Frederiksberg mod Brøndby IF’s 2. hold.