Vidste du, at...

Af Klaus Lindemann

- F.C. København og Brøndby har mødt hinanden 31 gange. F.C. København har vundet 14 af opgørerne, Brøndby 13, mens 4 er endt uafgjort.

- der i opgørene mellem F.C. København og Brøndby er scoret 93 mål, hvilket giver et gennemsnit på 3 mål per kamp. Kun een gang er kampen endt 0-0.

- kun 37 af målene er scoret før pausen, og i hele 10 opgør har det stået 0-0 ved pausen.

- F.C. København har et pointgennemsnit i Superligaen på 1,53, mens gennemsnittet mod Brøndby kun er 1,48.

- Brøndby er det hold der har scoret tredieflest mål mod F.C. København i Superligaen, nemlig 43. Kun AGF med 44 og AaB med 45 har scoret flere.

- Morten Falch er den F.C. København-spiller, der har spillet flest kampe mod Brøndby, nemlig 22. Denne rekord kan tangeres i dagens kamp, hvis Diego Tur kommer på banen.

- Christian Lønstrup er den eneste F.C. København-spiller tilbage, der spillede den første kamp mod Brøndby 6. september 1992.

- Carsten Hemmingsen har spillet 10 kampe mod Brøndby, og har spillet fuld tid i alle kampene.

- følgende F.C. København-spillere har spillet i mere end 1440 minutter (1 døgn) mod Brøndby:
Morten Falch, Diego Tur, Michael Mio Nielsen, Christian Lønstrup, Lars Højer Nielsen og Iørn Uldbjerg.

- den F.C. Københavner der har fået mindst spilletid mod Brøndby er Kenny Thorup, der har deltaget i een kamp, hvor han blev indskiftet i det 90. minut.

- F.C. København har anvendt 70 forskellige spillere mod Brøndby.

- 23 forskellige F.C. København-spillere har scoret mod Brøndby.

- den første F.C. København-spiller der scorede mod Brøndby var Jørgen Juul Jensen og at den første F.C. Københavner der fik et gult kort mod Brøndby var Brian Rasmussen. Både scoringen og kortet faldt i det første opgør.

- Christian Lønstrup spillede alle de første 17 kampe mod Brøndby.

- Benny Johansen er den F.C. København-træner, der har haft mest succes mod Brøndby. Under Benny vandt F.C. København 9 ud af 13 kampe.

- Tilskuergennemsnittet til F.C. København-Brøndby er 20.969. Kun 5 af de 31 kampe har trukket mindre end 10.000 tilskuere, mens 7 er blevet overværet af mere end 30.000 tilskuere. I alt har lidt over 650.000 tilskuere set en kamp mellem de to klubber.

- Flest tilskuere var der til pokalfinalen i 1998, hvor 41.044 så Brøndby vinde 4-1. Færrest var der til Spar Cup-semifinalen i 1996, hvor kun 5649 så F.C. København vinde 2-0.

- F.C. København er startet i 31 forskellige startopstillinger i de 31 Brøndbykampe.

- syv F.C. København-spillere har haft deres debut for F.C. København i en kamp mod Brøndby:
Morten B. Nielsen, William Prunier, Mark Robins, Clement Cliford, Peter Nielsen, Brian Laudrup og Thomas Gill.
Disse spillere debuterede i fire forskellige kampe, og F.C. København tabte alle fire.

- Det hyppigste resultat i Parken er 1-0 til F.C. København, mens det hyppigste resultat på Brøndby stadion er 2-0 til Brøndby.
Begge disse resultater er forekommet tre gange.

- i 15 kampe har F.C. København scoret det første mål og i 15 kampe har Brøndby scoret det første mål.

- det ældste F.C. København-hold på banen mod Brøndby havde en gennemsnitsalder på 28 år og 116 dage, mens det yngste havde en gennemsnitsalder på 22 år og 266 dage.

- det hurtigste mål F.C. København har scoret i en kamp mod Brøndby var da Niclas Jensen scorede til 0-1 efter 3 minutter i 3-2-nederlaget 14. marts 1999 i Brøndby.

- F.C. København har spillet mod Brøndby 3 gange i august måned og vundet alle 3 gange. Opgøret er en gang tidligere foregået den 27. august, og her vandt F.C. København 4-1 på Brøndby stadion. Det var nøjagtig fem år siden, i 1995.

- i efterårskampe har F.C. København et lille overtag, idet de har vundet 8 ud af 15 kampe, mens Brøndby klarer sig bedst om foråret, hvor de har vundet 9 ud af 16 opgør.

- Diego Tur er den F.C. København-spiller, der har fået flest gule kort mod Brøndby.
Diego har fået 9 gule kort, mens Lars Højer Nielsen og Carsten Hemmingsen deler andenpladsen med 5 gule kort hver.

- fire F.C. København-spillere har fået det røde kort i en kamp mod Brøndby. Disse fire er Lars Højer Nielsen, Michael Johansen, Iørn Uldbjerg og Per Frandsen.

- Kim Milton Nielsen har med 9 kampe dømt flest F.C. København-Brøndby. Heraf har Brøndby vundet 5, F.C. København 3, mens et opgør er endt uafgjort.

- dagens dommer Knud Erik Fisker har dømt to F.C. København-Brøndby-kampe. Begge endte med en Brøndbysejr, og begge blev ved et tilfælde spillet i trediesidste runde af turneringen – 1-0 i Brøndby i 1994, og 1-4 i Parken i 1998. I 1994-kampen udviste dommeren Lars Højer Nielsen.

- F.C. København har brugt 7 forskellige målmænd i kampene mod Brøndby, hvoraf 6 har formået at holde buret rent i en eller flere kampe. Disse er: Palle Petersen, Brian Flies, Per Poulsen, Antti Niemi, Michael Stensgaard og Thomas Gill.
Kun Karim Zaza har ikke præsteret et "clean sheet" mod Brøndby.

- den korteste periode mellem to kampe var i 1998, hvor der kun var tre dage fra pokalfinalen til mødet i Superligaen. Brøndby vandt som bekendt begge kampe 4-1.

- den længste periode mellem to kampe vinterpausen 1995/96. Her manglede der kun tre dage i at være syv måneder mellem de to møder. Den lange pause bekom Brøndby bedst, da den også blev slutningen på F.C. Københavns sejrsrække med 5 vundne kampe i træk. En rekord Brøndby i øvrigt senere har gentaget.

Kilder: RSSSF og Fusionsnipserne.

[fra kampprogrammet F.C. København-Brøndby 27. august]