Andreas Cornelius

Viborg-FCK: Dagen derpå

Det er altid tungt at tabe, men måden det skete på lørdag aften i Viborg gjorde særligt ondt på Neestrup og spillerne. Som det blev sagt mange gange i går aftes: Kan man ikke vinde sådan en kamp, skal man som minimum have uafgjort – og man må i hvert fald slet ikke give sådan en omstilling væk i tillægstiden, som Alassana Jatta udnyttede til at score sejrsmålet.

At det også rent datamæssigt var en kamp, vi aldrig burde have tabt, kan ses af statistikkerne nederst på siden.

Det var sæsonens tredje Superliga-nederlag og vores første på udebane – og det første mod et af de hold, som p.t. er i den nederste halvdel af tabellen. Og efter 10 kampe i Viborg uden nederlag fra 2004-2022 har vi nu tabt to af de tre seneste derovre.

Lørdag kl. 19 - så går det galt til sidst...
Normalt spiller vi lørdagskampe kl. 16 eller 17, men Viborg har fortalt til bold.dk, ”at man tidligere har haft fin succes rent tilskuermæssigt med aftenkampe, og det var okay med FCK”.

Allerede i mandags oplyste Viborg, at de havde over 8.000 billetter ude til kampen, men der kom kun 6.661, så måske handlede kamptidspunktet i stedet om, at Viborg havde luret vores statistik for lørdagskampe kl. 19?

Det var vores tredje lørdagskamp kl. 19 siden 2014, og hver gang er det gået galt til sidst, selv om vi undervejs var foran 1-0:

10.09.22 u 1-2 OB – fynsk sejrsmål i 86. minut
08.10.22 h 1-1 FC Nordsjælland – FCN-udligning i 93. minut
25.11.23 u 1-2 Viborg – jysk sejrsmål i 92. minut

Christian Sørensen
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Achouri topper assist-listen
Med oplægget til Mohamed Elyounoussis 1-0-mål kom Elias Achouri op på syv assists i Superligaen denne sæson.

Assist i Superligaen


Diogo i karantæne mod AGF
Diogo Goncalves fik midt i 2. halvleg sæsonens fjerde advarsel i Superligaen og har nu strafpoint nok til, at det udløser en spilledags karantæne mod AGF på søndag.

Elias Achouri er nu vores eneste spiller, der er i karantænefare i Superligaen, hvis han får en advarsel, der giver fire eller seks strafpoint.

Diogo Goncalves
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Falk én kamp fra milepæl
Rasmus Falk spillede sin FCK-kamp nr. 299, så onsdag aften i München kan han runde en milepæl med kamp nr. 300. Det har kun William Kvist (425), Hjalte Nørregaard (320) og Mathias Zanka (303) præsteret i FCK-historien.

Rasmus Falk
Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Tak for indsatsen
Lars Rix vinkede i går sin sidste kamp efter 17 år som linjedommer, hvor han nåede 366 Superliga-kampe og i alt 670 divisionskampe. Allerede i 2017 faldt han for UEFA’s aldersgrænse, og nu stopper han altså også i Superligaen og kan dermed hellige sig sit civile job som oberstløjtnant i Forsvaret.

Kampstatistik

Kampstatistik Viborg-FCKKampstatistik Viborg-FCK