Ulvene gæster Telia Parken

Update på torsdagens modstander

Det er en vinder af den finske The Double der torsdag aften tager mod F.C. København på Sonera Stadium i Helsinki. 

SIDSTE LIGAKAMP BLEV VUNDET PÅ SKRIVEBORDE
Den finske turnering blev færdigspillet i slutningen af oktober, og HJK har derfor kunnet kalde sig finske mestre i knapt en måned. 

Mesterskabet var HJK’s 6. finske mesterskab i træk – og det 27. finske mesterskab i alt. Det er hele 18 mesterskaber mere end Haka Valkeakoski og HPS Helsinki, der er de to klubber med næst flest finske mesterskaber. HJK havde vundet mesterskabet flere runder før slut, og det var sikkert planen at slutte sæsonen af med en hjemmesejr mod RoPS, men udeholdet fra Rovaniemi overraskede og hev en sikker 3-0 sejr i land mod HJK. 

Efterfølgende viste det sig, at RoPS havde benyttet en spiller der egentlig burde have afsonet karantæne, så på trods af at HJK tabte sæsonens sidst kamp, endte de alligevel med at vinde kampen med 3-0 via en skrivebordsafgørelse. 

HJK sluttede sæsonen med 72 point for 33 kampe, 13 point mere end Seinäjoen JK på 2. pladsen og 14 point mere end FC Lahti på 3. pladsen. 

POKALTRIUMF EFTER STRAFFESPARK 
I den finske pokalturnering stod det allerede inden det første omgør mod finnerne i Telia Parken klart, at HJK skulle spille pokalfinale mod FC Inter. Den kamp blev spillet den 1. november og bød ikke på en eneste scoring i hverken ordinær eller forlænget spilletid. Finalen blev derfor afgjort på straffespark. HJK sparkede først og scorede på de første fire forsøg. HJK’s keeper Doblas snuppede FC Inters 3. forsøg, så ved stillingen 4-3 til HJK kunne Demba Savage afgøre det hele for HJK, hvis han scorede på det 5. forsøg – og det gjorde han. 

Scoringen af Demba Savage til 5-3 sikrede HJK pokaltitlen – og da mesterskabet som sagt også var vundet, kan HJK derfor prale af at have vundet den finske The Double i 2014. 

FINSK SEJR OVER TORINO FC 
Efter de tre første kampe i UEFA Europa League havde HJK ikke fået skrabet et eneste point sammen. Den første kamp blev tabt 0-2 i Telia Parken, herefter fulgte 0-3 hjemme mod Club Brugge KV og siden et 0-2 nederlag på udebane mod Torino FC. 

Med nul point og nul scorede mål efter tre kampe var HJK ikke favoritter i deres 4. Europa League kamp – men finnerne overraskede, og vandt takket være en flot 2. halvleg med 2-1 over Torino FC. HJK’s to mål blev scoret af de to forsvarsspillere Gideon Baah og Valtteri Moren. Med sejren har HJK stadig en chance for at gå videre, ganske som FCK har, og derfor kan helt sikkert forventes en hård dyst torsdag aften! 

DEN KOMPLETTE HJK TRUP 
Målmænd: Antonio Doblas, Saku Eriksson, Ville Wallén, Michael Tørnes 
Forsvarsspillere: Alex Lehtinen, Gideon Baah, Tapio Heikkilä, Valtteri Moren, Mikko Viitikko, Sebastian Sorsa
Midtbanespillere: Mika Väyrynen, Markus Heikkinen, Teemu Tainio, Fredrik Lassas, Joel Perovuo, Obed Malolo, Rasmus Schüller, Robin Lod 
Angribere: Sebastian Mannström, Demba Savage, Nikolai Alho, Aristide Bancé, Roni Porokara, Erfan Zeneli, Macoumba Kandji 

Ikke udtaget: Forsvareren Veli Lampi er efter sigende ude med en skade, og skulle ikke være i spil til torsdagens kamp. Derudover er midtbanespilleren Anthony Annan i karantæne efter tre gule kort i de første fire gruppekampe.