Unødig spænding til det sidste

Kampreferat:
Hjemmeholdet lagde friskt og uimponeret ud og havde i indledningen to store muligheder på et Casper Højer-frispark tæt forbi og en helt fri Ojo, der skød i sidenettet efter en uopmærksom Erik Johansson havde foræret ham bolden.

Til gengæld havde vi skarpheden og heldet i den anden ende efter bare 11 minutter, da Youssef Toutouh optimistisk tog et løb i feltet og fra spids vinkel fik listet bolden ind mellem venner og fjender. Det gav lidt ro på spillet, og i perioder kontrollerede vi begivenhederne fint. Falk var tæt på at øge efter 20 minutter efter en flot Zanka-fremlægning, men ellers kneb det med at tilspille os noget særligt – og for en sjælden gangs skyld blev det ikke engang til et hjørne før pausen. Lyngby var aldrig ude af kampen og skabte ofte lidt uro i vores bageste geledder, når de nærmede sig feltet, og de havde også nogle nærgående skud fra distancen, men uden at kunne passere en påpasselig Robin.

Efter pausen kom løverne ud med et meget bedre offensivt udtryk og flyttede spillet op og lagde pres på hjemmeholdet. Det var også tæt på at give bonus, da både Toutouh og Zanka havde gode hovedstødsmuligheder. Midt i halvlegen ebbede vores ellers solide overtag lidt ud, men pludselig skabte vi to kæmpe chancer til at lukke kampen - og mod slutningen, hvor hjemmeholdet optimistisk satsede på at få mindst det ene point, blev det til flere store københavnske kontramuligheder. Så 0-1 var ikke nødvendigvis retvisende cifre, men at sejren tilfaldt mestrene bør der ikke kunne indvendes noget mod.

Chancer:
LYN: 6.: Casper Højer-frispark nærmest på kanten af feltet – sparker tæt forbi mål
LYN: 7.: Dårlig Erik Johansson-tilbagelægning spiller Ojo helt alene med Robin, men han afslutter i sidenettet
FCK: 20.: Zanka finder Falk med lang fremlægning, men fynboens firsttimer stryger lige over mål
LYN: 22.: Kristoffer Larsen-langskud lige over mål
LYN: 33.: Hårdt Kim Ojo-skud fra kanten af feltet strejfer en på vejen, men flot reageret og reddet af Robin
FCK: 48.: Toutouh header på Ankersen-indlæg, men lige på Jesper Hansen
FCK: 50.: Zanka header tæt forbi på Augustinsson-dødbold
FCK: 71.: Toutouh alene igennem, men skyder lige på Jesper Hansen
FCK: 72.: Pavlovic løber godt fri på Delaney-bold i venstre side af feltet og sparker på indersiden af fjerneste stolpe
LYN: 74.: Lumsk studsende skud fra Bror Blume, som Robin må slå til hjørne
LYN: 82.: Jeppe Kjær kommer til skud, men den strejfer en og går tæt forbi
FCK: 85.: Verbic spiller Delaney helt fri i feltet, men sparker med højre lige på keeperen
FCK: 89.: Pavlovic afslutter kontra med skud lige over mål
FCK: 92.: Tæt på Kusk finder fri Verbic inde foran mål

Lørdag den 26. november 2016, kl. 18.00 på Lyngby Stadion. Alka Superligaen, 18. runde

LYNGBY-F.C. KØBENHAVN 0-1 (0-1)

11.: 0-1 Youssef Toutouh – Verbic tackles i gennembrud, men Youssef opfanger den og lister den ind over stregen fra meget spids vinkel, og mellem benene på Falk og Jonasson inde på stregen

4.649 tilskuere. Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

Advarsler: 17.: Martin Ørnskov, 31.: Kristoffer Larsen, 43.: Mathias Zanka Jørgensen, 44.: Erik Johansson, 74.: Thomas Delaney

F.C. København:
31 Robin Olsen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 5 Erik Johansson, 3 Ludwig Augustinsson (70.: 2 Tom Høgli) – 33 Rasmus Falk (77.: 17 Kasper Kusk), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 24 Youssef Toutouh (83.: 16 Jan Gregus) – 23 Andrija Pavlovic, 7 Benjamin Verbic

Ikke benyttet: 1 Stephan Andersen, 26 Jores Okore, 35 Aboubakar Keita, 37 Julian Kristoffersen

Lyngby:
1 Jesper Hansen – 13 Alexander Munksgaard, 4 Mathias Tauber (anf.), 30 Hallgrimur Jonasson, 17 Casper Højer – 5 Martin Ørnskov, 7 Jesper Christjansen – 19 Kristoffer Larsen (49.: 8 Lasse Rise), 21 Mikkel Rygaard (83.: 23 Jens Odgaard), 22 Bror Blume – 27 Kim Ojo (65.: 15 Jeppe Kjær)

Ikke benyttet: 16 Andreas Larsen, 9 Lasse Fosgaard, 14 Philip Rasmussen, 20 Jeppe Brandrup

Holdene:
FCK stillede med samme hold, som indledte mod FC Porto i tirsdags.
Lyngby havde tre ændringer fra deres nederlag til AC Horsens forrige fredag: Hallgrimur Jonasson, Bror Blume og Kim Ojo startede i stedet for Thomas Sørensen, Lasse Fosgaard og Jeppe Kjær.