Underholdende afslutning på året

Underholdende afslutning på året

FCK-dominans fra starten
Der var ikke de store overraskelser i de to holds startopstillinger. OB stillede med de samme 11, der slog Esbjerg 2-1 sidste uge, mens Ståle havde valgt Toutouh i stedet for Corner i forhold til det hold, der skulle have spillet i Herning. Det betød selvfølgelig, at Nicolai lå oppe ved siden af Santander.

Med en sejr ville vi være sikre på at ligge nr. 1 i vinterpausen, uanset resultatet af formstærke AaB’s kamp mod Viborg mandag aften. Kraftige og drilske kastevinde samt en tiltagende støvregn gjorde ikke forholdene super-velegnede, men hvad kan man forlange, når det er 2. søndag i advent… og hverken vejret eller fraværet af kaptajn Delaney kunne forhindre løverne i at levere en forrygende afslutning på efterårssæsonen.

Vi satte os tidligt på kampen mod et lavtstående og afventende OB-mandskab, der dog kom til en ganske god mulighed i det 7. minut, da Falk fandt Festersen i feltet, men viceanfører Zanka kom stærkt ned og blokerede med en effektiv tackling. Og Zanka havde mere i godteposen denne aften!

To gange Zanka på tavlen
Efter nærmest total FCK-dominans det første kvarter åbnede han nemlig scoringen, da Ludwig fik oceaner af tid til et indlæg fra venstrekanten. Lasse Nielsen fik hovedet på, men headede kun bolden lige op i luften, og Zanka – der var blevet fremme efter en dødbold kort forinden - var først på nedfaldsbolden og bankede den ind bag Koval.

Kasper Kusk havde herefter et par udmærkede muligheder, og han lignede også en der skulle have haft et straffe, da han blev underløbet i udkanten af feltet, men Kenn Hansen var ikke i gavehumør denne aften, selv om – eller fordi – det var hans afskedskamp.

I stedet trådte Zanka til igen kort før den halve time, da han kraftfuldt pandede et Ludwig-hjørne i nettet til 2-0. Det var første gang i seniorkarrieren, at han blev dobbelt målscorer, og fansene ville have mere og råbte frejdigt ”Skyd, skyd!” hver gang han havde bolden på OB’s banehalvdel. Men fynboerne var advaret nu, så ved vores næste dødbold blev han nærmest flået ned af Lasse Nielsen i feltet. Inden pausen nåede Nicolai også at slippe helt alene igennem, men blev hårfint flaget offside, så vi måtte nøjes med at gå til pauseteen med den farligste føring.

Fint OB-comeback i starten af 2. halvleg
Til 2. halvleg kom Corner på banen i stedet for Santander, der fik en lille forstrækning allerede efter et kvarters tid, men selv ønskede at kæmpe videre halvlegen ud. OB stabiliserede også det vakkelvorne forsvar ved at sætte Oliver Lund ind, og Kent Nielsen havde i det hele taget sat sine tropper godt op til 2. halvleg, for de kom ud med en helt anden glød og intensitet. Det kastede også et par store chancer af sig, og må Rasmus Falk græmme sig over den bold, han skovlede over fra nært hold, da han havde helt tomt bur. Festersen havde også en god mulighed, men den tog Stephan sig af med en stærk blokering.

I den anden ende kunne Toutouh dog også være kommet på tavlen, men en OB-scoring i denne fase kunne godt have ændret kampbilledet. I stedet tog vi igen greb om spillet og trykkede OB i bund, og Corner sparkede tæt forbi på en stor kontrachance, som Kusk iscenesatte. Kort efter lignede det unægtelig endnu et straffe, da en fynbo blokerede et indlæg med armen, men ingen i dommertrioen så hændelsen, og da storskærmen gengav episoden var det for sent...

Vi fik fat igen og fordoblede føringen på 5 min.
Tyve minutter før tid punkterede Nicolai definitivt kampen med en smuk, smuk scoring. Toutouh slog en lang bold frem nede fra kanten af eget felt, og omkring midten headede Nicolai bolden forbi Jonasson og stormede ned i feltet og lobbede bolden ind over Koval.

Kort efter var Corner tæt på at øge, men det blev i stedet Lasse Nielsen der fik den tvivlsomme ære at stå for 4-0 med et uheldigt selvmål. Mod slutningen fik indskiftede Anders K. Jacobsen pyntet lidt på resultatet, da han styrede et indlæg fra venstre ind bag Stephan, der ellers godt kunne have fortjent endnu et clean sheet.

Det ødelagde dog på ingen måde indtrykket af en velspillet og underholdende affære med den helt rigtige vinder, som nu er sikre på at overvintre på førstepladsen.


Holdet:
1 Stephan Andersen – 22 Peter Ankersen, 25 Mathias Zanka Jørgensen (anf.), 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson - 17 Kasper Kusk (76.: 7 Benjamin Verbic), 6 William Kvist, 18 Daniel Amartey, 24 Youssef Toutouh (78.: 9 Bashkim Kadrii) – 19 Federico Santander (46.: 11 Andreas Cornelius), 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 28 Thomas Kaminski, 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson og 20 Christoffer Remmer