Jubel i Randers

Ugen der gik (7/2019)

STÅLE I FANRADIOEN
Fredag i ugen der gik var Ståle gæst i F.C. Københavns Fanradio og svarede på spørgsmål fra værterne og lytterne om (næsten) alt mellem himmel og jord. Hvis du ikke har den i dit podcast-feed, kan du høre den her:


 

LAV DIN EGEN KAMPANALYSE
Vidste du, at man under vores kampe kan følge meget nøje med i, hvordan de enkelte spillere "performer"? Og studere tallene i ro og mag bagefter?

Superliga.dk har en omfattende "kampanalyse", som live-opdateres under alle kampe, hvor du både kan se holdene samlede data (opdelt på en række forskellige spil-sekvenser, fx skud, afleveringer osv) samt de enkelte spilleres aktioner.

Her er f.eks. afslutningerne fra Randers-kampen - vores spillere er de mørkeblå cirkler (med rygnummeret indeni), og Randers' er de lyseblå. De røde cirkler og pile er afslutninger forbi mål, de grønne cirkler og pile er afslutninger på mål - og selv om det er lidt svært at se, så er Falks og N'Doyes mål markeret med lyseblå cirkler og pile.

Oversigten bekræfter således, at Jesse ikke havde nogen redninger, eftersom alle Randers' afslutninger var forbi mål. (Han snuppede dog en del indlæg, men de tæller ikke som skud mod mål.)

Afslutninger


Som eksempel på en enkelt spillers aktioner har vi valgt Rasmus Falk:

Rasmus Falk atktioner

De grønne pile er vellykkede afleveringer, og de røde er fejlafleveringer - og den gule er assisten til N'Doyes mål, ligesom hans scoring til 1-0 også er indtegnet her med den lyseblå ring.

For nemheds skyld har man samlet alle aktionerne i én retning (hvor vi angriber til venstre), selv om holdene jo angriber to forskellige retninger i de to halvlege. Men endnu en lækker feature er, at man med pile kan bevæge sig frem og tilbage i kampen, så man selv kan bestemme hvilket tidsinterval, man vil se nærmere på.

Data fortæller ikke alt - men der er meget interessant stof at fordybe sig i!

>> Kampanalyse Randers FC-FCK på superliga.dk
 

Falk jubler foran fansene
Foto: Jan Christensen, Getty ImagesPAVLOVIC-COMEBACK MED TO MÅL
Andrija Pavlovic har haft en svær start på karrieren i sin nye klub Rapid Wien, hvor han indledte sæsonen med en skade og først kom i kamp i midten af september. Bedst som han havde etableret sig igen, løb han ind i en ny skade i slutningen af november.

I weekenden var han klar igen, da Rapid Wien mødte Hartberg i pokal-kvartfinalen, og Pavlo kvitterede med to mål og en assist i 5-2-sejren!

Andrija Pavlovic
Foto/grafik: Rapid Wien

Den østrigske Bundesliga begynder først den 3. marts, og både Rapid (nr. 8) og Hartberg (nr. 7) kæmper om at komme med blandt Top 6, der går i slutspillet. Her går det bedre for Uros Matics Austria Wien (nr. 5), mens Morten Hjulmands Admira Wacker ligger sidst i tabellen. Både Uros og Morten har dog været forskånet for skader og spiller fast på deres klubbers centrale midtbane.


U19 SLOG NÆSTVEDS 1. DIVISIONSHOLD
Vores U19-hold fortsætter med at imponere i træningskampene! Lørdag besejrede de Næstveds 1. divisionshold med 2-0 på to mål af Muamer Brajanac, der også var dobbelt målscorer, da holdet forrige uge slog Malmö FF's U19-hold.

Det første mål faldt kort før pausen, og det andet i kampens slutning, da Muamer bankede et frispark fornemt op i det korte hjørne.

Næstved, der p.t ligger på en delt 3. plads, tager hul på forårssæsonen om et par uger, og selv om de skiftede flittigt ud efter pausen, var det en flot sejr for vores unge hold, der igen var uden Jacob Haahr, Ahmed Daghim og Mohamed Daramy. Til gengæld var Sebastian Fischer med igen i centerforsvaret efter at have været skadet hele efteråret.

Der er stadig et par uger til sæsonstart 2. marts ude mod FC Midtjylland.


FEM TALENTER PÅ U16-LANDSHOLDET
Danmarks U16-landshold spiller den 3. til 8. marts en UEFA Development-turnering på Malta mod Skotland, Albanien og Malta. Fem U17-spillere er udtaget: Philip Banda Sørensen, Valdemar Lund Jensen, Mattias Jakobsen. Rasmus Winther Højlund og William Bøving.