Jonas Wind

Ugen der gik (6/2021)

DEN FARLIGSTE FØRING
Onsdag aften blev man mindet om den velkendte fodboldfloskel om, at 2-0 er den farligste føring...

Fyens Stiftstidende skrev for et par år siden, at det var Richard Møller Nielsen, der opfandt udtrykket, efter at OB havde smidt en 2-0-føring hjemme mod Levski Sofia i september 1978. Ja-ja, men vi er nogen, der stadig husker, at KB en måned senere førte 3-0 på Odense Stadion - og tabte 5-7 i et af den bedste rækkes mest bizarre slutresultater i mange år! I hvert fald indtil 20 år senere, da OB førte 5-1 i Haderslev og tabte 5-6...

Og tro det eller ej, første gang OB nogensinde spillede i den gamle Københavns Idrætspark - den 12. juni 1916 - førte de sensationelt med 2-0 over B.93, inden de tabte 3-9! Det var en semifinale i slutspillet om det danske mesterskab, hvor nr. 2 i KBU's Mesterrække mødte "provinsmesteren" om retten til at møde nr. 1 i KBU's Mesterrække om DM-titlen. (B.93 slog siden KB i finalen og blev danske mestre.)

Tilbage til nutiden: det var fjerde gang siden 1992, at vi vendte 0-2 til sejr. Det skriver bl.a. vores statistikvenner fra Nipserstat og tilføjer, at det var første gang vi vandt efter at have været bagud 0-2 ved pausen:

  • 31.03.08 Viborg FF-FCK 2-3 (2-1 ved pausen)
  • 15.07.12 FCK-FCM 4-2 (0-1 ved pausen)
  • 30.10.13 FCK-OB 4-3 (2-2 ved pausen)
  • 14.07.19 OB-FCK 2-3 (2-1 ved pausen)

Altså to ud af fire mod OB - hvad er det med de fynboer og farlige føringer?


FARLIG "FYNBO"
Vi bliver i jargonen med historien om, at Bashkim Kadrii er vendt tilbage til OB for tredje gang på en aftale til sommeren 2024. Bashkim var ledig på markedet, efter at hans kontrakt med saudiarabiske Al-Fateh FC blev ophævet i januar. Han var desværre meget skadet, da han var hos os, og fra 2014-18 nåede han kun 40 kampe i den hvide trøje og var undervejs udlejet til Minnesota United og Randers FC.

Den fedeste føring? Det kunne f.eks. være, når man laver sådan en kasse her:


SANTIN TIL HILLERØDS AKADEMI
César Santin begyndte allerede i efteråret som futsal-hjælpetræner i Hillerød Fodbold, og nu er han tilknyttet trænerteamet på klubbens akademi, hvor han - selvfølgelig - skal have fokus på den offensive træning, når akademiet kan åbne igen efter Covid-19 nedlukningen.

Santin har andenpladsen på vores alltime-topscorer liste med 84 mål, 34 færre end N'Doye, og 16 flere end tredjepladsen, som indehaves af Todi Jónsson, også kendt som den farligste færing.

De nærmeste i vores nuværende trup på alltime-topscorerlisten er Jonas Wind og Viktor Fischer, der begge scorede i Horsens og nåede op på 26 mål hver - hvilket rækker til en delt 22. plads.

Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


TILLYKKE, FREDERIK
Det er nu officielt, at Frederik Leth er ansat som Head of Football Research i Aston Villa, hvor han genforenes med Johan Lange. Frederik forlod FCK i efteråret, hvor han var udnævnt som teknisk direktør efter at netop Johan Lange rejste til Birmingham i august.

Frederik Leth
Foto: FCK.DK


BJØRN VIDAR TIL NORGE
Talentafdelingens fysiske træner gennem syv år, Bjørn Vidar Stenersen, har valgt at flytte hjem til Norge om en måneds tid, hvor han tiltræder som fysisk træner i Tromsø IL og desuden skal være fysisk træner i Ståles stab omkring det norske A-landshold. Dermed vender Bjørn hjem til Nordnorge og byen, hvor han kom fra, inden han rejste til Köln sammen med Ståle og Bård i 2011 og siden tog videre til København. I Tromsø bor han i øvrigt ikke langt fra Tom Høgli, som helt sikkert har en kop kaffe klar til sin gode ven.


JULIAN KRISTOFFERSEN TIL ITALIEN
Vi bliver i det norske, for Julian Kristoffersen fortsætter sin rejse rundt i den store fodboldverden og har underskrevet en aftale til 2024 med den italienske Serie B-klub, U.S. Salernitana 1919.

Efter vi i 2013 hentede ham i norske Ørn Horten, skiftede han i 2017 til Djurgårdens IF og året efter til Hobro IK, inden han i marts 2020 rejste til sydkoreanske Jeonnam Dragons. Nu går turen altså til Salerno, der ligger lige syd for Napoli.