Støttebanner fra FCK-fansene

Ugen der gik (43/2020)

REKORDMANGE KORT
Hele 12 gange kom det gule kort op af Mads Kristoffer Kristoffersens lommer i søndags, og to af de gule kort medførte desuden, at han også trak rødt.

Danskfodbold.com har hjulpet os med at finde ud af, at det er det højeste antal nogensinde i en FCK-Superligakamp. Det hidtil højeste var ni gule kort i en udekamp mod FC Midtjylland i maj 2012, hvor Jakob Kehlet gav fire til midtjyderne og fem til os. Vi tabte 0-1, og det var en af de kampe, hvor vi "smed" mesterskabet til FC Nordsjælland.

Et par år senere faldt der 8 gule og 1 rødt oppe i Farum, hvor Christian Poulsen røg ud efter en halv time for at slå Marcondes i maven. SIden fik FCN 6 advarsler, og vi 2 - i øvrigt også af Kristoffersen.

Superliga-rekorden for flest gule kort i en kamp er fra marts 2017, hvor Randers FC og AGF spillede 1-1. Og det må jo være en tilfældighed, at det er de to klubber, Nicolai Poulsen har repræsenteret... Der faldt hele 13 gule kort, og to af dem tilfaldt Randers FC's Jonas Bager, der således også fik rødt kort. Af Mads-Kristoffer Kristoffersen.

Mikkel Kaufmann får rødt kort


DEBUTANT-STATISTIK
17-årige Rasmus Højlund blev i søndags den 12. yngste FCK-debutant gennem tiderne, da han blev indskiftet i Aalborg. Listen toppes fortsat af Kenneth Zohore, Jacob Haahr, Mohamed Daramy og Saban Özdogan, der alle debuterede som 16-årige. Det fortæller Nipserstat på deres sociale medier.

Rasmus Højlund


Funfact: Den seneste FCK'er, der debuterede mod AGF, var Andreas Cornelius i foråret 2012. Og er det ikke allestedsnærværende Mads-Kristoffer Kristoffersen, der sender ham på banen som fjerde dommer?

Andreas Cornelius indskiftes for Santin til sin debutTALENT-DEBUTANT-QUIZ
Vi har i øvrigt lavet en liste over alle FCK-debutanter siden 2009, der har en fortid i vores talentafdeling, der blev oprettet i begyndelsen af 2009 som School of Excellence og nu hedder F.C. Københavns Talentafdeling.

Du finder listen nederst i artiklen - men i mellemtiden kan du jo prøve, om du kan huske de seneste syv, som alle er debuteret siden sommeren 2018. Hint: fire af dem debuterede i den samme kamp i efteråret 2018.

Eller hvis du er rigtig nørdet: hvor mange af de i alt 28 kan du huske? Hint: vi begynder med Delaney i april 2009.

Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl


AMANKWAA PÅ TAVLEN FOR HOBROS RESERVER
Danny Amankwaa (26) - der jo også har en fortid i vores talentafdeling - har været klubløs siden nytår, hvor hans kontrakt udløb med SønderjyskE, men i dag viste han sig fint frem som "prøvespiller" for Hobros reserver, da han scorede to gange i 3-6-nederlaget til AaB.

Danny Amankwaa


BØVING-HATTRICK I VEJLE
U19 måtte undvære Rasmus Højlund, da de i lørdags tog til Vejle, men i stedet sørgede William Bøving for tre kasser, heraf et på straffe, da drengene vandt 4-3. Daniel Haarbo scorede det fjerde mål, og Højlund blev i øvrigt erstattet af U17-angriberen Jeffrei Adjei-Broni.

Lørdag tager U19 imod AaB på KB kl. 13.00.


U17 VANDT EFTER 6-6
U17 er stadig ubesejret, men fik kun to point med hjem fra Vejle i lørdags, for den ordinære kamp sluttede 6-6, og så skal der findes en vinder på straffesparkskonkurrence. Det har DBU indført for at træne de unge drenge i kunsten at eksekvere fra 11-meter pletten - og den opgave klarede vi perfekt, for den endte 5-4 til os.

Men det burde nok aldrig være kommet så langt, for vi førte komfortabelt med 6-3, da der manglede en halv time, men Vejle formåede at komme igen til sidst og udligne. Orri Oscarsson og Roony Bardghji scorede to hver, og Noah Donovan og William Clem de øvrige to.

Lørdag spiller U17 hjemme på KB mod AaB kl. 15.00.
 

MODERKLUB-DERBYET UDSAT
Lørdagens opgør mellem B1903 og KB blev udsat, men det var ikke på grund af regeringens udmelding i fredags om nye restriktioner, for de træder først i kraft i denne uge. Det var derimod corona-smittede i KB-truppen, der førte til udsættelsen, men siden er alle kampe for seniorer og ældre blevet udsat i fire uger, oplyser DBU København på deres hjemmeside. Det er p.t. kun klubberne i Superligaen samt 1. og 2. division, der fortsætter.


B1903 VERDENS BEDSTE?
Til gengæld nåede B1903's +60-hold at møde KB sidste mandag, og med en 4-0-sejr gik 03'erne gennem efterårsturneringens syv kampe med maksimumpoint. Dermed sikrede de mesterskabet, efter at hele forårssæsonen blev aflyst på grund af corona.

B1903 skriver på sin hjemmeside, at DBU København så vidt vides er den eneste union med 11-mands fodbold for +60-aldersgruppen, og at ingen andre lande har det. Derfor er 03'erne måske ligefrem uofficielle Danmarks- og verdensmestre, forlyder det fra Gentofte - med de nødvendige forbehold for, at de ikke har faktatjekket hele kloden rundt.

B1903-holdfoto
De glade vindere - måske verdens bedste? I øvrigt med vores tidligere træner, Keld Kristensen, på holdet (nr. 2 fra venstre i bageste række). Foto: B1903.dk


OLDBOYS KLAR TIL (UDSAT) FINALE
KB/FCK's Oldboys havde ikke de store problemer med at besejre Stenløse i DM-semifinalen i søndags. 5-0 endte det, selv om Martin Dons blev udvist efter 26 minutters spil. Forinden havde TK og Lasse Lauth bragt de gamle løver foran, og i de sidste ti minutter af kampen øgede Morten Nordstrand, TK på straffe og Bjarke Vind.

Brødrene Albrechtsen, Martin og Jacob, stod i øvrigt over for hinanden - Martin tørner ud for os, mens Jacob spiller for Stenløse, i øvrigt sammen med en anden tidligere KB'er, Morten Skaaning, der er noteret for en enkelt TOTO-kamp for FCK i sommeren 1993.

I vores mål stod Christian Emil Petersen - søn af Palle "Plankeværk" - og han havde sikkert også glædet sig til et brødreopgør i finalen, for vi plejer jo at møde AC Odense i de afgørende kampe, og her har Kenneth Emil Petersen meldt sig under fanerne.

Men AC Odense tabte deres semifinale 2-3 til Aalborg KFUM på neutral grund i Galten, og i stedet kan vi se frem til at møde en række tidligere AaB-profiler, der nu går og hygger sig i KFUM - blandt andet Allan Gaarde, Rasmus Würtz, Kasper Risgaard, Thomas Augustinussen, Jacob Taz Sørensen m.fl.

Det skal nok blive sjovt og spændende, når - og hvis - finalen altså kan afvikles, for vores hold byder jo efterhånden også på masser af FCK-profiler som Martin Albrechtsen, TK, Martin Vingaard, Morten Nordstrand og Daniel Jensen. Hjalte har nok ikke tid lige nu, og Lars Jacobsen bruger vist stadig en skade til at dække over, at han ikke er god nok til at komme på holdet... men KB's 60+ trænger måske til forstærkning :-)

Daniel Jensen
Daniel Jensen i et tidligere opgør mod AC Odense

- - - - - - - -

FCK-debutanter siden januar 2009 med fortid i Talentafdelingen:

Talentdebutanter