Zeca-hyldest fra Sektion 12

Ugen der gik (42/2019)

KLUB 100
Carlos Zeca blev i går FCK-spiller nr. 63, der nåede 100 kampe for klubben, og han bar anførerbindet for 68. gang.

Pieros bliver med stor sandsynlighed den næste 100-kamps jubilar, for da han kom på banen i går, var det hans optræden nr. 98.

Fire andre i førsteholdstruppen har over 100 kampe, men kun Pierre fik spilletid i går: Pierre 236, N'Doye 204, Falk 142 og Stephan 107.

HATTRICK-CORNER
Andreas Cornelius blev den første dansker siden Harald Nielsen i 1963-64, der lavede hattrick i Serie A! Han startede endda på Parma-bænken i søndagens hjemmekamp mod Genoa (der havde Ankersen på bænken), men kom ind allerede efter 12 minutter.

Fra det 42. til det 50. minut lavede han tre kasser i Parmas 5-1-sejr, og Ankersen kom på banen ti minutter efter pausen ved stillingen 4-1.

Andreas Cornelius
Corner jubler efter sit tredje mål. Foto: Emilio Andreoli, Getty Images

KUPS FINSKE MESTRE
Vi holder altid et halvvågent øje med vores tidligere europæiske modstandere (selvom listen (heldigvis) bliver længere og længere) og derfor skal der lyde et "onnittelut mestaruudesta" til KuPS. Vores modstander i første kval.runde sidste år har for første gang i 43 år vundet det finske mesterska efter weekendens 2-0-sejr ude over de nærmeste forfølgere fra Inter Turku, som dermed tabte for tredje gang i fire kampe, mens KuPS tog sin ottende sejr i 9 kampe.

KUPS-FCK
Sotte og Kodro debuterede, da vi indledte 2018-19-sæsonen ude mod KuPS. Foto: FCK.DK

SILBERBAUER STOPPET I PACIFIC FC
Michael Silberbauer er stoppet som cheftræner i canadiske Pacific FC, hvor han tiltrådte i vinter for at styre den nystiftede klub ind i den nye, canadiske fodboldliga. Men dagen inden sidste spillerunde meldte klubben ud, at parterne havde aftalt at gå hver til sit.

"Som i alle andre virksomheder er fodbold baseret på resultater. Vi følte, at vi ikke fik de resultater på banen, som vores fans fortjener. Som ejere besluttede vi at ændre på trænerposten nu i stedet for at vente til efter sæsonen," sagde klubbejer Rob Friend til klubbens hjemmeside.

Efter en serie på fem kampe uden sejre vandt Pacific FC sin sidste kamp og sluttede nr. 4 blandt rækkens syv hold.

Michael Silberbauer
Nostalgisk gensyn med Silberbauer på træningsbanen i sommeren 2008. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

RANDERS FREJA-U19 3-2
Fredag eftermiddag kom U19 tidligt bagud i Randers, men førte efter en halv time 2-1 på mål af William Bøving og Ludvig Henriksen. Randers udlignede kort før pausen og scorede kampens sidste mål ti minutter inde i 2. halvleg.

Lørdag kl. 13.00 spiller U19 hjemme mod Vejle på KB's baner.

RANDERS FREJA-U17 1-3
Hákon Arnor Haraldsson og Rasmus Højlund på straffe sørgede lørdag eftermiddag for københavnsk pauseføring på 2-0, men kort efter pausen reducerede hjemmeholdet på straffe. Indskiftede Sebastian Clemmensen sikrede dog sejren definitivt med 3-1-målet 12 minutter før tid.

U17 møder også Vejle hjemme på lørdag, og der er kickoff kl. 15.15.