U17 jubler efter en scoring

Ugen der gik (34/2022)

U19-SEJR I LYNGBY
Inden lørdagens opgør i Lyngby havde både vi og Lyngby max-point og clean sheet efter to runder, og med en 5-0-sejr holdt vi stilen og stimen.

LYNGBY U19-FCK U19 0-5 (0-2)
27.: 0-1 Emil Højlund
35.: 0-2 William Kaastrup
61.: 0-3 Noah Sahsah
68.: 0-4 Orri Óskarsson
79.: 0-5 Orri Óskarsson

Andreas Dithmer – Emil Møller, Aksel Halsgaard, Ethan Amundsen-Day, William Kaastrup (75.: Jacob Perelman) – Emil Højlund (58.: Tamás Szücs), William Clem (58.: Thomas Jørgensen), Oscar Højlund – Emil Rohd (75.: Alexander Illum Simmelhack), Orri Óskarsson, Noah Sahsah (84.: Emil Thor)

Ikke benyttet: Gustav Dupont Linden.

Lørdag kl. 12 venter AC Horsens hjemme på KB’s baner.


YOUTH LEAGUE FORUDE
Har du læst vores optakt med Hjalte Nørregaard om Youth League? Ellers er den her.

Vi har også samlet en masse facts om de første to gange, vi deltog i Youth League i 2013/14 og 2016/17 – bl.a. med matchfacts fra alle kampe med både vores og modstandernes holdopstillinger. De sider finder du her.

Jonas Wind
Jonas Wind i Youth League-aktion mod Club Brugge i september 2016. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


0-4 I FUTURE CUP-DEBUT
Det var i praksis vores U19-hold – inkl. Orri Óskarsson – som udgjorde holdet i vores første kamp i den nye Future Cup. Turneringen er primært for spillere under 21 år, men man må også benytte fem ældre.

Det benyttede hjemmeholdet, FC Nordsjælland, sig af og stillede stort set med Superliga-spillere, og de straffede effektive de fejl, som vi begik, så vi allerede ved pausen var bagud 0-3. Det endte med et 0-4-nederlag, og selv om det aldrig er sjovt at tabe, så fik det ikke cheftræner Hjalte Nørregaard til at ligge søvnløs:

"Jamen, det var da megafedt at få sådan en kamp," fortalte han bagefter. "Jeg havde også regnet med, at det kunne gå sådan, og det er guld værd for drengene at få de kampe, og for nogen har det været en rigtig øjenåbner, og det kan vi godt lide."

"Vi mødte et hold med reserverne for deres superligaspillere, som uanset deres alder matchede os på et højere niveau i forhold til seniorerfaring, tempo i spillet, intensitet, kommunikation, tage ansvar osv."

"Og den gruppe vi har nu er ikke vant til at tabe fodboldkampe, så vi får nogle vigtige erfaringer, som vi ikke får normalt i U19-ligaen, og det kan vi bruge til den videre udvikling i hverdagen," sluttede Hjalte.

William Clem fik comeback efter en skade i foråret, som betød at han kom sent i gang i pre-season, og han spillede derfor planmæssigt også kun den første halve time.

FC NORDSJÆLLAND FUTURE-FCK FUTURE 4-0 (3-0)
6.: 1-0 Maksim Stjopin
37.: 2-0 Benjamin Nygren
43.: 3-0 Mohamed Diomande
67.: 4-0 Benjamin Nygren

Samuel Andersen - Emil Møller, Aksel Halsgaard, Ethan Amundsen-Day, William Kaastrup (83.: Jacob Perelman) - Támas Szücs (60.: Alexander Illum Simmelhack), William Clem (33.: Thomas Jørgensen), Oscar Højlund - Galdur Gudmundsson (60.: Emil Rohd), Orri Óskarsson, Emil Thor

Ikke benyttet: Gustav Dupont Lindén, Andreas Clasen, Cornelius Olsson og Carl Bilde.

FCN start-11: Andreas Gülstorff - Ben Engdahl, Kaare Barslund, Ulrik Yttergård Jensen - Rocco Ascone, Leo Walta, Mohamed Diomande, Lasso Coulibaly - Benjamin Nygren, Maksim Stjopin


OB-U17 0-3
Onsdag eftermiddag spillede U17 en udsat udekamp i Odense, og på papiret ser 3-0-sejren sikker ud, men... OB fik en friløber efter bare 12 sekunder, som Oscar Buur reddede, og præcis et minut efter skød de på underkanten af overliggeren fra nært hold!

Inden uret rundede tre minutter, headede Victor Froholdt i stedet vores drenge foran på et indlæg fra Thomas Bjørn Miezan. Den færøske kant serverede også oplægget, da Froholdt i det 13. minut flugtede bolden ind til 2-0.

Siden havde vi godt styr på kanten, selv om OB havde chancer til reducering, men et kvarter før tid fuldendte Victor Froholdt sit hattrick og sørgede for slutcifrene 3-0.


LYNGBY-U17 0-3
Lørdag eftermiddag var U17 i Lyngby, hvor hjemmeholdet – ligesom deres U19-hold – havde vundet de første to kampe uden at lukke mål ind. Men også U17 satte en stopper for den kongeblå stime med en 3-0-sejr, som betyder vi stadig selv har stadig max-point og clean sheet.

Victor Froholdt scorede otte minutter før pausen til 1-0, og i de sidste 20 minutter øgede Roberto Risnæs og Hunor Vajk Nemeth til 3-0.

På lørdag kl. 14 tager U17 imod AC Horsens på KB’s baner.

Hunor Vajk Nemeth
Hunor Vajk Nemeth jubler efter en scoring. Foto: Judit Wacha

 

UNGDOMSLANDSHOLDS-OVERBLIK

Futurelandsholdet
Det danske U16 Future-landshold deltog sidste uge i en fire-nationers turnering i Wales, kaldet ”UEFA U16 Development Tournament”. UEFA indførte denne Future-landsholdsmodel for ti år siden for at gøre en særlig indsats for de U16-spillere, der kommer i vækstspurt senere end deres jævnaldrende.

Danskerne vandt den tætte og jævnbyrdige turnering, og vi havde U15-spillerne Nikolaj Banda Sørensen og Johan Fagersted Henriksen i truppen.

Tirsdag: Danmark-Belgien 2-1
Torsdag: Danmark-Wales 2-2 (Wales vandt straffekonk.)
Søndag: Danmark-Sverige 1-1 (Danmark vandt straffekonk.)

U16-landshold
Tidligere på måneden var Tobias Breum-Harild, Graham Ankamafio, Oliver Højer, Jonathan Moalem og Roberto Risnæs med U16-landsholdstruppen til træningssamling i Vildbjerg, og der også alle fem i den ”rigtige” trup, som den 7. og 10. september to venskabskampe mod Skotland i spanske San Pedro del Pinata.

Desuden skal Hunor Vajk Nemeth igen afsted med Ungarns U16-landshold, der spiller venskabskampe mod Tjekkiet den 6. og 8. september.

U17-U19
U17landsholdet skal først i kamp den 21. september, hvor de møder Østrig i en venskabskamp i Østrig.

U18-landsholdet spiller venskabskampe mod Norge og en endnu ukendt modstander den 24. og 27. september i Sverige.

U19-landsholdet spiller EM-kvalifikationsgruppe i Hjørring den 21., 24. og 27. september mod henholdsvis Georgien, Montenegro og England.


U15 ENDNU IKKE I LIGAKAMP
Vores U15-hold har først sæsonpremiere i U15-ligaen onsdag kl. 18.30, hvor de spiller en udsat kamp i Lyngby - og lørdag kl. 12 tager de imod AC Horsens på KB's baner.

U14 spillede ikke i weekenden - de skal til Brøndby på lørdag kl. 12.


UAFGJORT I "SLAGET OM GENTOFTE"
Efter 0-0 mod Nørrebro FF i sæsonpremieren i Københavnsserien spillede B1903 i tirsdags 1-1 hjemme mod Skovshoved i "slaget om Gentofte".

Christian Fritze, B1903
B1903's Christian Fritze. Foto: b1903.dk

 

KB-NEDERLAG TIL HIK
KB kunne ikke følge op på deres premieresejr i serie 2, men tabte søndag 2-3 til HIK efter at have været bagud 0-3. Sebastian Kaalund scorede begge KB's mål sidste i 1. halvleg.


OLDBOYS SPILLER ONSDAG
KB/FCK's oldboys var ikke i kamp i weekenden, men spiller onsdag aften ude mod AB.