U19 - danske mestre 21/22

Hjalte: UEFA Youth League bliver megafedt

Kvalifikationen til Champions League-gruppespillet har blandt også den "sidegevinst", at vores U19-hold skal spille UEFA Youth League-gruppespil. Vi deltog også i 2013/14 og 2016/17, og begge gange gik holdet videre til 1/8-finalerne.

>> Læs alt om de to første deltagelser her

Modstanderne er de samme som førsteholdets og kampene har samme terminer, men kickoff-tidspunkter og spillesteder er ikke fastsat endnu.

Som danske mestre var U19 i forvejen sikre på at skulle spille Youth League, men gruppespillet er kun for de klubber, som også spiller Champions League-gruppespil (uanset om U19-holdet er nationale mestre eller ej).

Vi spurgte U19-cheftræner Hjalte Nørregaard om betydningen for hans hold og spillernes udvikling.

"Det bliver da megafedt, at vi kommer til at møde stærke hold fra tre forskellige store fodboldnationer, England, Tyskland og Spanien," siger Hjalte.

"Det bliver rigtig godt at komme ud og få de erfaringer, hvor spillerne møder en anden type fodbold, end de plejer, både niveaumæssigt og spillestilsmæssigt. Så det bliver enormt spændende og lærerigt for drengene."

Masser af gode oplevelser og erfaringer
"Det gør vel også en forskel, at I træder ind i gruppespillet i stedet for knock-out runderne?"

"Ja, helt klart. Nu går vi direkte ind på det højeste niveau og er sikre på seks kampe mod stærke hold. Hvis vi var kommet i den såkaldte Champions Path, ville vi nok blive matchet på lavere niveau i starten, og kunne så lige pludselig løbe ind i en over-macthning."

"Nu får vi en masse gode oplevelser og erfaringer med kampe mod nogle top-akademier, og også med alt det der følger med at rejse ud sammen med førsteholdet, komme ind og se deres kampe og så videre."

>> Se vores U19-trup her

Om modstanderne
"Klubbernes U19-hold er jo ikke nødvendigvis på samme høje, internationale niveau som de hold, vi møder i Champions League-gruppespillet. Ved du noget om de hold, I skal møde?"

"Ikke detaljeret om de enkelte hold. Jeg ved, at Mike Tullberg er træner for Dortmunds U19-hold, og at de blev tyske mestre sidste sæson. Og Dortmund har i mange år haft en strategi, hvor de ser holdet som en fødekæde til A-holdet, så der må vi forvente et rigtig stærkt akademihold."

"Phil Foden er kommet ud af Citys akademi, men de har nok ikke ti af hans slags dernede, og det er også svært at komme op derfra til deres førstehold, som jo er et af de bedste i hele verden. Måske bruger de akademiet på en anden måde, men det ved jeg ikke."

"Og Sevilla kender jeg intet til, men vi ved bare, at spansk fodbold plejer at have et fornuftigt niveau," siger Hjalte.

De seneste fire UEFA Youth League-turneringer er vundet af Real Madrid, Barcelona, Benfica og FC Porto.

Dortmunds nationale U19-mestre 2021/22
Dortmunds nationale mestre 2021/22. Foto: Martin Rose, Getty Images


Målet er at gå videre
"Men hvis jeg nu siger, at jeres muligheder for at gå videre er større end førsteholdets?"

"Ha-ha, ja, det har du nok ret i, uden at jeg vil sige, at de ikke har muligheden. Men vores mål er da helt klart, at vi skal gå videre fra gruppen og ikke bare spille med for at lære."

"Og det mener jeg heller ikke er et urealistisk mål med den trup, vi har. Og vi har jo stadig også førsteholdsspillere, der har alderen til at spille U19, som vi eventuelt kan benytte, så vi skal bestemt have en ambition at gå videre," sluttede Hjalte Nørregaard.

Datoer og spillested kendes ikke endnu
U19-holdet spiller idag kl. 13 ude mod Lyngby. Som nævnt foreligger Youth League-kampenes spilletidspunkter ikke endnu, men forhåbentlig lægger mange FCK-fans vejen forbi og støtter holdet. Spillerne husker stadig med glæde, hvordan en gruppe fans tog turen til Tingbjerg og bakkede holdet op og skabte stemning til U19-pokalfinalen i foråret!

Fejring med FCK-fans efter U19-pokalfinalen
Spillere og fans jubler efter U19-pokalfinalesejren i maj. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK