Carlos Zeca og Jacob Neestrup

Ugen der gik (2/2021)

MO OG ZANKA STØTTER RACISME- OG MOBBEOFFER
I ugen der gik valgte en efterskoleelev, Oscar fra Oure, at stoppe på skolen efter at være udsat for racisme og mobning, hvilket bl.a. førte til, at to elever blev bortvist. Han fik masser af likes og opmuntrende kommentarer, da han fortalte om det på Instagram, og bl.a. delte Zanka og Mo også hans triste oplevelse i deres egen story og hyldede hans måde at håndtere det på.

"Der er noget specielt over en knægt, der i så ung en alder kan håndtere en sag som denne på så fin en manér," skrev Zanka for eksempel, og på dette Insta-opslag får Oscar (tv) en af Mos trøjer (i midten er det sangeren Skinz).

 

 

WILAND MÅLMANDSTRÆNER
Johan Wiland - der fylder 40 den 24. januar - blev i ugen der gik præsenteret som målmandstræner i AFC Eskilstuna, der sidste sæson sluttede midt i Superettan efter at være rykket op og ned de fire foregående sæsoner, hvor begge ophold i Allsvenskan endte med en sidsteplads.

Wiland forlod FCK i sommeren 2015 efter 192 kampe, der indbragte ham 4 x guld, 3 x sølv, 3 pokaltitler, 2 Champions League-gruppespil og 5 Europa League-gruppespil. Han skiftede til Malmö FF og afløste Robin Olsen, som klubben havde solgt til PAOK FC. I 2017 ønskede han af personlige årsager at flytte til Stockholm og skiftede til Hammarby, hvor han spillede indtil han for et år siden stoppede karrieren efter at have døjet meget med en skulderskade. Det blev til over 300 kampe i Allsvenskan samt 25 landskampe for Sverige.NICOLAI JØRGENSEN SCOREDE I ROTTERDAM-DERBYET
Der har i et stykke tid været stille om Nicolai Jørgensen, der missede en del kampe i efteråret med en skade, men i søndags slog han til med sit første mål siden oktober, da Feyenoord slog Sparta 2-0 i Rotterdam-derbyet.

Nicolai kom på banen et kvarter før tid og slog sejren fast langt inde i tillægstiden, da Sparta forgæves havde presset på for en udligning. Dermed hænger Feyenoord på i den tætte topstrid, hvor kun tre point skiller de fire første hold efter 15 runder.

"Een lekkere start van het nieuwe jaar!", som Feyenoord konstaterer på deres Youtube-kanal - både for klubben og for Nicolai, der fylder 30 på fredag og hermed får et tidligt tillykke!

Nicolai Jørgensen
Nicolai Jørgensen fejrer sit 2-0-mål i Rotterdam-derbyet mod Sparta. Foto: Soccrates Images/Getty Images


KRISTÁLL INGASON BLIVER PÅ ISLAND
Den islandske midtbanespiller skrev under med FCK Talent på sin 16-års fødselsdag i januar 2018, og når han på mandag fylder 19, er han i mellemtiden blevet permanent Vikingur-spiller i Reykjavik og dermed fast holdkammerat med bl.a. Sölvi Ottesen.

Kristáll blev udlejet til Vikingur allerede i juni frem til hans kontraktudløb ved årets udgang i klubben, som har tilhørt den bløde mellemvare i den islandske liga siden oprykningen i 2014 - hvis man kan tillade sig at bruge det udtryk om et hold med Sölvi i truppen :-) 

Lige nu ligger Vikingur er uden sejr i 10 ligakampe og ligger tredjesidst lige over stregen, men med ni point ned til de to nedrykningspladser.

Kristall var et par gange med inde omkring vores reserveligahold, hvor hans sidste optræden blev en 4-1-sejr i et reserve-Derby i Brøndby den 17. oktober 2019 - en kamp, hvor Bendtner blev dobbelt målscorer, og Pep Biel scorede sit første mål i FCK-trøjen.

Kristall Ingason
Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

 

BOLAÑOS SKREV UNDER
I sidste uge fortalte vi, at Bolanos var blevet tilbudt kontrakt med Saprissa hjemme i Costa Rica, og siden har han også underskrevet en ét-årig kontrakt, så han nu tørner ud for sin ungdomsklub for fjerde gang i seniorkarrieren.
 

NYT TRÆNERTEAM I KB
Lige nu er fodbolden også lukket ned hos KB, men når der igen er mulighed for træning og kampe, er klubben klar med et nyt trænerteam klar. KB har længe overvejet, hvordan de kan lette den svære overgang fra U19- til seniorfodbold, og kort før jul præsenterede klubben en ny model og nye trænere til at løfte opgaven.

KB indfører nu et U25-hold, der skal bygge bro mellem U19 og Københavnsserieholdet (KS) og modne ungdomsspillerne bedre til seniorfodbold. Planen er, at U25-holdet fra sommeren 2021 skal være et selvstændigt turneringshold med eget træningssetup m.m.

Både U25- og KS-holdet bliver samlet under den sportslige ledelse i børn og ungdom.

“Vi har en klar tro på, at der er en gruppe spillere, som fortsat gerne vil udvikle sig og træne seriøst, men som er bevidste om, at fodbolden ikke nødvendigvis skal være deres levevej. Dem mangler der et seriøst tilbud til. Vi håber derfor, at vi med de nye initiativer sammen kan skabe et miljø og en kultur, der er afstemt i fælles ambitioner”, siger KB's sportschef Franz Dupont.

De nye cheftrænere for KS, U25 og U19 er:

Aroldo Strack, KS. Han har senest været cheftræner for Fremad Valbys DS-hold og har også været landstræner for Futsal-landsholdet.

Thomas Terkelsen, U25. Han kender KB ud og ind efter mange år som spiller og træner, og senest har han været assistenttræner i FB og haft ansvar for deres senior-seriehold.

Mario de Assis, U19. Han har været i KB's ungdomsafdeling i mange år og senest som U19-cheftræner. Han fik sin fodboldopdragelse i Portugal og har også stor erfaring som assistent fra Lyngbys U19- og U17-hold samt fra Fremad Valby.
 
Sammen med assistenter, specifiktrænere, fysioterapeuter, holdledere og frivillige skal de løfte opgaven med at tiltrække og fastholde spillere udefra, ikke mindst tidligere KB’ere, og sikre en bæredygtig fødekæde fra ungdom til senior og meget gerne herfra videre til Old Boys.

Nyt trænerteam i KB
Mario de Assis (U19), Aroldo Strack (KS) og Thomas Terkelsen (U25). Foto: KB