Træning på Nummer 10

Ugen der gik (2/2019)

JESSE-SOTTE 1-0
Jesse Joronen og Sotirios Papagiannopoulos er i Qatar med ligalandsholdene fra henholdsvis Finland og Sverige, og i ugen der gik fik Jesse håneretten, da finnerne slog svenskerne 1-0. Jesse hævder nok, at sejren skyldes at han stod hele kampen, mens Sotte kan forklare nederlaget med, at han ikke kom på banen... således er harmonien forhåbentlig intakt, når de vender tilbage til København.

Nogle dage senere spillede Sotte hele kampen  - med anførerbindet - da Sverige spillede 2-2 mod Island, som først udlignede i 93. minut.

Islændingene havde i øvrigt eks-FCK'eren Kristján Flóki Finnbogason på bænken hele kampen. Vi hentede ham til U19-holdet i islandske FH i sommeren 2013, og han lavede mange mål for både U19 og vores reservehold, men spillede sig ikke i førsteholdstruppen, da han blev senior. I stedet vendte han tilbage til Hafnarfjördur, inden han i sommeren 2017 skrev kontrakt med IK Start. Sidste efterår var han udlejet til Brommapojkarna, men er nu tilbage i Start.

Kristján Flóki Finnbogason

Flóki, der fyldte 24 i lørdags, er noteret for ét mål i fire A-landskampe for Island. Billedet er fra vores træningslejr i Algarve i januar 2015. Foto: FCK.DK

 

CARLO OG MADS I MEXICO
To af vores årgang 99'ere - Carlo Holse og Mads "Vendelbo" Roerslev - rejste i fredags med U21-ligalandsholdet til Mexico, hvor de skal spille to træningskampe mod værtsnationen. Vores tredje 99'er Jonas Wind kunne også være kommet med, men blev efter aftale hjemme for at koncentrere sig om træningsopstarten i København efter den langvarige skade, der holdt ham ude fra maj til november.

Det er en del af U21-landsholdets forberedelser EM-slutrunden i Kroatien i juni, og der bliver kamp om pladserne i den endelige trup. I marts skal holdet også møde Belgien og Frankrig.


NY EKS-FCK'ER: ERIK BERG
Den 15. december blev Erik Johansson gift med Carina Berg, og fotbolldirekt.se fortæller, at han har fået fruens efternavn og derfor nu hedder Erik Berg. Tidligere på efteråret røg det lange hår, så Ugen Der Gik's gossip-redaktion venter spændt på, hvad det næste bliver ;-)
 

NIC & DJ: 2 X AGENT JENSEN
Niclas Jensen (44) får nu selskab af sin bror Daniel (39) i agentfirmaet Pro XI Management, som Michael Johansen også er en del af. Daniel har tidligere været hos Boutique Transfers And Management.

Mens Niclas er nr. 12 på listen over flest FCK-kampe, har Daniel kun 10 FCK-kampe i foråret 2013 på sit ellers imponerende CV, der ligesom Niclas' omfatter en lang karriere i udlandet og på det danske landshold.

Daniel Jensen
Daniel har vundet mange titler med KB/FCK's Oldboys! Foto: FCK.DK

 

TILLYKKE, LARS HØGH
Normalt sender vi ikke hilsner til andre klubbers spillere, men ingen regel uden undtagelse. I dag fylder OB's mangeårige keeper-legende Lars Høgh nemlig 60 år, og da fyens.dk også kunne fortælle i ugen der gik, at han er tilbage på træningsbanen, så er der ekstra grund til at ønske tillykke. Høgh fik i august konstateret kræft i bugspytkirtlen, men efter en vellykket operation i november kan han nu genoptage sit job som målmandstræner for herrelandsholdet og Brøndby IF, fortæller Ekstra Bladet.

Lars Høgh træner med Thomas Sørensen og Stephan Andersen
Lars Høgh under landsholdstræning i 2011 med Thomas Sørensen og Stephan Andersen. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Lars Høgh vogtede OB-målet i alle de 26 kampe, vi spillede mod dem fra sommeren 1992 til foråret 2001. Han var med til at vinde 11 kampe og holdt målet rent otte gange. Siden han stoppede har vi mødt OB yderligere 59 gange, hvor de har slået os 10 gange og holdt målet rent 9 gange.

 

FELIX WINTHER MED U19-LANDSHOLDET
Træningen er i fuld gang, og holdet spiller denne uge årets første to testkampe: onsdag kl. 17 ude mod Brønshøj og søndag kl. 13 ude mod FC Nordsjælland.

Midtbanespilleren Felix Winther blev for første gang udtaget til det danske U19-landshold, som denne uge er på træningslejr på Cypern. Søndag startede Felix inde, da Danmark spillede 1-1 mod Israel, og han fik ligesom de øvrige startende 45 minutters spilletid, inden alle blev udskiftet.

Tirsdag og torsdag spiller U19-landsholdet også træningskampe mod Cypern.

Felix Winther
Felix Winther i aktion for vores reservehold. Foto: FCK.DK


FIRE PÅ U16-LANDSHOLDET
Vores U17-hold har desuden fire spillere med U16-landsholdet, der også er på træningslejr på Cypern: Philip Banda Sørensen, Mattias Jakobsen, Rasmus Højlund og William Bøving. De møder også Cypern tirsdag og torsdag.

Du kan følge med i ungdomslandsholdenes kampe på DBU’s Facebook-side “Ungdomslandshold - herrer”.

- - - - - - -

BANGKOK-NOSTALGI
Vores serie "FCK for 25 år siden" holder vinterferie, så derfor bruger vi pladsen her til at mindes, at det i ugen der gik var 25 år siden vi var på mini-turné i Bangkok. En tur, vi før har omtalt på fck.dk - bl.a. fordi det var første gang, klubben optrådte med Carlsberg på trøjerne.

>> Vores første Carlsberg-trøje

Siden vi sidst fortalte om turen, har vi været så heldige at låne Benny Johansens private fotoalbum, hvor vi har fundet nogle flere billeder fra turen. Ud over nedenstående fotos er der også nogle kampbilleder, som du kan se her på kampsitet.

Truppen præsenterer trofæet hos Carlsberg Brewery i Thailand
Truppen præsenterer trofæet hos Carlsberg Brewery i Thailand. (Privatfoto.)

 

Taktikmøde
Koncentrerede spillere lytter til et oplæg under besøget hos Carlsberg Brewery - sandsynligheden taler for, at mange glæder sig til et par smagsprøver... (Privatfoto)

 

Højt humør i Bangkok
Her er humøret højere - men det ser også ud til, at der servering på vej! (Privatfoto)