Fans i Parken

Ugen der gik (20/2021)

TO I TRÆK
Som et af flere eksempler på, at denne sæson ikke har levet op til vores målsætninger, så var det i søndags første gang, vi vandt to hjemmesejre i træk (først AGF og siden Brøndby).

Dermed nåede vi op på ti hjemmekampe i træk uden nederlag, og det er lige nu den bedste stime af alle hold i Superligaen.

Lukas Lerager
Situationen hvor Lerager fik det straffe, som Jonas Wind scorede på. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

KNOPSKUDT FALK
Det så voldsomt ud, at Jesper Lindstrøm i søndags lavede "knopskydning" på Falks ene læg, men heldigvis så det værre ud, end det var. Men efter kampen var man ikke i tvivl om, at der havde været kontakt!

Mange ville nok blive overrasket, hvis de kunne se spillernes ben og fødder efter en kamp, og det gælder selvfølgelig ikke kun vores spillere.

Tidligere på sæsonen spillede Thomsen f.eks. store dele af en reservekamp til ende med en brækket tå, og sådan er der mange eksempler på skavanker, som man ikke lige får med i forbifarten.

Rasmus Falk
Knopskudt Falk. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

GYSER-GULD TIL ATIBA
Tillykke til den 38-årige canadier, som forleden blev tyrkisk mester med Besiktas efter en 2-1-sejr over Wilczeks tidilgere klub, Göztepe. Dermed tog de titlen med ét måls bedre målforskel end Galatasaray, som sluttede med samme pointtal! De to holds indbyrdes kampe talte ellers først, men her stod de lige med en sejr hver og 3-3 i målscore.

Atiba Hutchinson
Atiba Hutchinson i aktion i guldkampen mod Göztepe. Foto: BSR Agency/Getty Images.

Besiktas havde tabt de to seneste kampe og havde kniven for struben, men en straffesparksscoring 20 minutter før tid blev afgørende. "Gala" havde - efter fem sejre i træk - problemer hjemme mod Yeni Malatyaspor og var bagud 0-1 ved pausen, men nåede op og vinde 3-1, hvilket altså var et mål for lidt til at tage titlen.

Besiktas kan oven i købet vinde The Double i aften, for mens disse linjer skrives, spiller de pokalfinale mod Antalyaspor (og fører 1-0 efter en scoring i 3. minut)

U19 TABTE I ESBJERG
Esbjerg kom hurtigt foran i lørdags, men Daniel Haarbo udlignede, inden der var gået et kvarter. Vestjyderne sikrede dog en 2-1-sejr med en scoring midt i 2. halvleg.

Næste opgave for U19-holdet er lørdag eftermiddag ude mod Lyngby.

Daniel Haarbo
Målscorer Daniel Haarbo - med mellemnavnet Bisgaard - er nevø til vores tidligere offensivspiller, Morten Bisgaard. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17 SMED 3-0-FØRING
Hvis man skal udvikles og hærdes som fodboldspiller, så skal man også håndtere modgang, og det må man sige, at vores succesfulde U17-hold havde i lørdags, da de smed en tilsyneladende 3-0-føring over OB og tabte 3-4. Men det var tæt på point, for vi ramte bl.a. overliggeren i en nervepirrende slutspurt!

OB er dog ikke noget dårligt hold, og vores 3-0-føring efter 50 minutters spil (på mål af Noah Donovan, Emil Winther Højlund og Silas Andersen) var måske ikke helt retvisende. Derfor var det alligevel en kold dukkert, at OB scorede fire gange i den sidste halve time, og nu fører vi kun U17-ligaen med ét point foran FC Midtjylland, og begge hold har spillet lige mange kampe.

Noah Donovan
Noah Donovan var blandt U17-målscorerne. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Til gengæld spillede drengene sig sidste onsdag videre i U17-pokalen ved at besejre LSF (Ledøje-Smørum) med 2-0.

Allerede onsdag i denne uge spiller U17 igen, når de tager imod Vejle i U17-ligaen kl. 13 på KB's baner.

B1903 SPILLEDE UAFGJORT
B1903 måtte nøjes med 1-1 ude mod Vigerslev, efter at Thor Vinberg Thybo udlignede hjemmeholdets pauseføring. 03'erne er dog stadig á point med Skjold i toppen af Købebnhavnsseriens oprykningsspil, for Skjold spillede også uafgjort.

B1903 har nu to udekampe mod Dragør og Hvidovre, inden de møder Skjold i sidste runde på Østerbro Stadion, fredag den 11. juni.

SJÆLDEN, MEN SIKKER KB-SEJR
KB vandt sin første sejr i år, og det var tilmed en meget klar og overlegen sejr, da Rønne lørdag eftermiddag blev besejret 3-0 på to mål af Lasse Larsen og et af Lamin Kamara. Dermed gik KB forbi bornholmerne, der nu ligger sidste i Københavnsseriens nedrykningsspil, hvor FC Græsrødderne allerede er tvangsnedrykket efter at have trukket sig.

KB har stadig brug for alle de point, de kan skrabe sammen for ikke at ende i Serie 1, og lørdag kl. 13.45 tager de imod Kastrup i Frederiksberg Idrætspark.

AUDI CUP AFLYST
KB har desværre måtte aflyse den traditionsrige Audi Cup for U13, U14 og U15 på grund af Covid-19 restriktioner.

Der var ellers stor interesse fra ind- og udland, men nu ser KB frem mod 2022, hvor turneringen genoptages fra den 28. til den 31. juli.

Restriktionerne rammer heldigvis ikke de yngre årgange, så den planlagte Fodboldfestival afvikles stadig som planlagt i et samarbejde mellem FCK, KB, FB og FA2000, og med mediehuset København Liv som officiel partner. Læs mere om tilmelding m.m. her.

OLDBOYS
De gamle drenge har ikke været i kamp siden sidst, men spiller onsdag aften topopgør ude mod stærke Hvidovre IF. For at hjælpe KB/FCK-holdet har vi sørget for at placere en Superligakamp samme aften, så Kim Christensen ikke kan vogte målet for Hvidovre...